BDDK, banka yöneticileri ve Merkez Bankası yetkililerinden toplantı kararı

Reuters haber ajansına konuşan iki ekonomi yetkilisi, BDDK ile banka yöneticilerinin katılacağı bir toplantı gerçekleşeceğini duyurdu.

BDDK, banka yöneticileri ve Merkez Bankası yetkililerinden toplantı kararı

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) başkanlarının da katılımıyla sektörün önde gelen bankalarının genel müdürleri, görüş alışverişinde bulunmak için bu akşam buluşuyor.

Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, pandemi döneminde ekonomi yönetiminin aldığı önlemler ve paralelinde yapılan uygulamaların amacına ulaşması ile artık normalizasyon sürecine girilmiş bulunuyor.

Bu çerçevede, TCMB ve BDDK'nın pandemi döneminde sağladığı imkanları normal dönem koşullarında olduğu duruma uyumlu hale getirmeleri bekleniyor.

TBB’nin ev sahipliğinde, TCMB ve BDDK başkanlarının da katılımıyla sektörün önde gelen bankalarının genel müdürleri, bu durumun piyasalara etkileri hususunda bu akşam görüş alışverişinde bulunacak.

Bu arada, dün TCMB piyasaya sağladığı fonlamanın maliyetini artırırken bugün de başta kamu bankaları olmak üzere sektörün diğer oyuncularının mevduat ve kredi faiz oranlarını artırdıkları görüldü.

DOLAR REKOR KIRDI

Dolar/TL kuru bugün 7,30'u aşarak rekor kırdı.

Türk Lirası yılbaşından bu yana ABD Doları karşısında yüzde 20'den fazla değer kaybetmiş durumda.

Merkez Bankası'ndan gün içinde yapılan açıklamada, "Fiyat istikrarı ve finansal istikrar temel amaçları çerçevesinde, elindeki bütün araçları piyasalardaki aşırı oynaklığın azaltılması doğrultusunda kullanacaktır." denilmişti.

Etiketler
Dolar 7 TL Kilis Reuters BDDK