Koronavirüsten ölenler aile kabristanına gömülebiliyor mu? İBB'den açıklama

İstanbul'da koronavirüs nedeniyle ölenler için farklı bir mezarlık uygulaması yapılmadığı, hayatını kaybedenlerin aile kabristanına gömülebileceği açıklandı.

Koronavirüsten ölenler aile kabristanına gömülebiliyor mu? İBB'den açıklama

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Dr. Ayhan Koç'un koronavirüsten hayatını kaybedenlerin defin işlemlerine ilişkin yaptığı açıklamayı bugünkü köşesine taşıdı.

Koç'un yaptığı açıklamaya göre, İstanbul'da virüs nedeniyle ölenler için ayrı bir mezarlık uygulaması bulunmuyor. Hayatını kaybedenler, varsa aile kabristanına gömülebiliyor.

Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Aile kabristanına gömülmek serbest

Dün corona tanısı veya şüphesi sonucu gerçekleşen ölümlerde, hayatını kaybeden kişilerin aile kabristanları var iken toplu mezar gibi hazırlanmış kabirlere defnedilmesinin ailelerin acısını katladığını yazmış ve Sağlık Bakanlığı Corona Bilim Kurulu’nun bu kişilerin özel bir defin gerektirmediğini, aile kabristanlarına gömülmesinin bir sorun yaratmayacağını söylediğini belirtmiştim.
İstanbul Büyükşehir belediyesi Mezarlıklar daire Başkanı Dr. Ayhan Koç bir açıklama yolladı.

Dr. Koç “İBB Mezarlıklar Dairesi olarak bulaşıcı hastalık sonucu ölen vatandaşlarımız için farklı bir mezarlık uygulamamız yoktur. Aile kabirleri var ise ya da önceden edinilmiş bir kabir alanına sahiplerse oraya gömülmektedirler. Ancak mevcut bir kabir yok ise daha hızlı ve rahat defin için Anadolu ve Avrupa yakalarında hazırlanan uygun kabristanlarda defin yapıyoruz”

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Uygulama