Vatandaşların tepkisi AKP'li belediyeye ücretsiz maske dağıttırdı

AKP'li Samsun Belediye Başkanı Mustafa Demir'in yaptığı maske uyarısı vatandaşların tepki göstermesine neden oldu. Demir, gelen tepkilere üzerine ücretsiz maske dağıtmak zorunda kaldı.

Vatandaşların tepkisi AKP'li belediyeye ücretsiz maske dağıttırdı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yeni tedbirleri açıklamasının ardından' İstanbul ile Ankara Büyükşehir belediyeleri maskesiz kimsenin toplu ulaşıma alınmayacağını ve ücretsiz maske dağıtılacağını kısa sürede duyurdu.

AKP'li Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, önlemlerin açıklanmasından sonra önce sosyal medya hesabından vatandaşları uyardı.

Demir, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında 4 Nisan 2020’den itibaren Samsun’daki tüm toplu taşıma araçlarında yolcuların maske takmaları zorunlu hale getirilmiştir. Hem kendi hem de sevdiklerimizin sağlığı için kurallara lütfen uyalım” dedi.

Ancak vatandaşların İmamoğlu ve Yavaş'ı örnek göstererek maskelerin ücretsiz dağıtılması yolunda sert tepki verince akşam saatlerinde toplu taşımayı kullananlara ücretsiz maske dağıtmaya başladı.

VATANDAŞTAN TEPKİ GELDİ

Bazı vatandaşlar belediyenin maske dağıtmasını isterken bir kişi “Bu millet poşete 25 kuruş vermemek için aldığı malzemeleri kucağında taşımayı göze alıyor. Maske temini ayrı, sıkıntı ona verecek para bulmak ayrı sıkıntı” diye yorum yazdı.

İstanbul ve Ankara’da toplu ulaşıma giden vatandaşlar, maskelerini de ücretsiz dağıtıldığını hatırlatan vatandaşlar, “Bir nebze yardımınız olsun maskeleri dağıtın bari” diye yazdı.

AKŞAM SAATLERİNDE DAĞITMAYA BAŞLANILDI

Vatandaştan gelen tepkiler üzerine akşam saatlerinde Mustafa Demir konuyla ilgili ikinci bir paylaşım yaparak, “#Koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçlarında yolcuların maske takması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsam da istasyonlarımızda ve otobüslerimizde maskesiz yolcularımıza ücretsiz maske verilmektedir. #EvdeKalSamsun” ifadelerini kullandı. Başkan Demir, tramvay ve otobüslerde dağıtımına başlanan maskelerden fotoğraflar paylaştı.

Vatandaşların tepkisi AKP'li belediyeye ücretsiz maske dağıttırdı - Resim : 1

Etiketler
Samsun Mustafa Demir