İşte Türkiye'nin yerli otomobili...

Prototipi İtalya'dan getirilen 'yerli otomobil' görücüye çıktı.

Prototipi İtalya'dan getirilen 'yerli otomobil' görücüye çıktı. C sınıfı SUV ve sedan segmentlerindeki elektrikli araçların ismi açıklanmadı.

Aracın ilk sürüşünün Erdoğan tarafından yapılması bekleniyordu ancak yağmur olması sebebiyle iptal edildi.

Yerli otomobilin 2022 yılında seri üretime geçmesi planlanıyor. Fabrika Bursa Gemlik'te TSK arazisi üstüne kurulacak.

İşte Türkiye'nin yerli otomobili... - Resim : 1

Yerli otomobilin özellikleri

'Yerli otomobil'in motor gücünün 150 kW olacağı belirtilirken arkadan çekişli versiyonu 200, 4 çeker versiyon ise 400 beygir gücünde olacak. Aracın 400 beygirli modelinin 0'dan 100 kilometreye 4.8 saniyede çıktığı belirtildi. Bu süre, 200 beygirli araç için de 7.6 saniye olarak belirlendi. Aracın hızı azami olarak 180 km/saat ile sınırlandırıldı.

Şarj süresinin .. olduğu belirtilen araç, Li-ion pil hücreleriyle 300+ ve 500+ kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak. Bataryaların tamamen yerli olarak üretileceği belirtildi.

İşte Türkiye'nin yerli otomobili... - Resim : 2

Araçta "Akıllı Sürüş" teknolojisi de olacağı belirtildi. 'Yerli otomobil', otonom bir şekilde sürcünün müdahelesi olmadan belli derecede hareket edebilecek. Örnek olarak trafik anında araç sürücü müdahale etmeden dur-kalk yapabilecek.

Euro NCAP-Avrupa Yeni Otomobil Değerlendirme Programı'ndan 5 yıldız seviyesine uyumlu olduğunu açıklandı. 'Yerli otomobillerin' içerisinde 7 standart ve 2 tane de opsiyonel hava yastığı bulunacak.

Aracın içinde "2023'den itibaren ilk kez 'yerli otomobil'de" kullanılacağı belirtilen 'Holografik asistan' bulunacağı da belirtildi. Bahsi geçen teknolojinin göz takip algoritmaları ve holografik üç boyutlu görüntüleme teknolojilerinden faydalanacağı belirtildi. Bu teknoloji sayesinde sürücü gözünü yoldan ayırmadan aracın gösterge ekranında verilen bilgileri görmekle kalmayacak, aynı zamanda yol ve çevre hakkında ihtiyacı olabilecek diğer tüm bilgilere ulaşabilecek.

Aracın içindeki sistemler sayesinde farklı bir aygıta ihtiyaç duymadan internete bağlanabileceği de ifade edildi. Araç bu sayede 4G/5G aracılığıyla uzaktan güncellemeleri indirebilecek.

Etiketler
Yerli otomobil İtalya Otomobil Türkiye