AKP'li belediye 5 zabıtayı 30 günde müdür yaptı!

Kamu Etik Kurulu, eski Yüreğir Belediye Başkanı AKP’li Çelikcan’ın 30 günde 5 kişiyi zabıta olarak işe aldığını, bu kişilerin sınavsız bir şekilde müdür yapıldığını belirledi.

AKP'li belediye 5 zabıtayı 30 günde müdür yaptı!

Kamu görevlilerinin uymaları gereken etik davranış ilkelerini belirleyen, bu ilkelere uymadığı iddia edilen görevliler hakkında araştırma yapan ve tespit ettiği usulsüz işlemleri ilgili kamu idaresine bildiren Kamu Görevlileri Etik Kurulu, 2014 yılında sınavsız atamalarla “müdürlükler dağıtan” AKP’li belediye başkanı hakkında “ihlal” kararı verdi.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre; Adana Yüreğir’de 2009 ile 2019 yılları arasında belediye başkanlığı yapan 31 Mart yerel seçimlerinde aday gösterilmeyen AKP’li Mahmut Çelikcan’ın atama kararlarını inceleyen Kamu Görevlileri Etik Kurulu, ihlal tespitinde bulundu.

Etik Kurulu, belediyeye 2014 yılında bir aylık süre içerisinde beş kez vekaleten zabıta müdürü atandığını, bu müdürlerin sınav yapılmadan başka dairelere müdür yapıldığını saptadı. Kurul kararında ismi verilmeyen belediyedeki atamaların idari teamüllere aykırı olduğunu belirtildi.

VEKİL GELDİLER ASİL GİTTİLER

Kamu Etik Kurulu’nun tespitine göre, vekaleten müdürlüğe getiren zabıtalar, sırasıyla Zabıta Müdürü, Ruhsat ve Denetim Müdürü, Park ve Bahçeler Müdürü, Makine İkmal, Bakım, Onarım Müdürü ve Tesisler Müdürü olarak atandı.

KAMUDAKİ TECRÜBEYE GÖREYMİŞ…

Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun soruşturmasının ardından bir savunma hazırlayan Çelikcan, “Kamuda edindiği tecrübe” neticesinde bu atamaları yaptığını öne sürdü. Çelikcan, zabıta müdürü olarak alınan ve daha sonra başka dairelere “asaleten” atanan kişilerin, ehliyet ve liyakat sahibi olduğunu öne sürerek, “Asaleten atanan personelin kurumuna aidiyet hissinin arttığı tespit edilmiştir” dedi.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDI

Kurul, başkanın Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğin üç ayrı maddesini ihlal ettiğini bildirdi. Kamu Görevlileri Etik Kurulu, eski belediye başkanının şüpheli atamalarla “Dürüstlük ve Tarafsızlık, Saygınlık ve Güven ile Görev ve Yetkilerin Menfaat Sağlamak Amacıyla Kullanılamaması” ilkelerini ihlal ettiğine oy birliği ile karar verdi.

Etiketler
Şile