Erdoğan, sarayları vermeye razı olmadı! Misafirhaneler TBMM'ye devredilecek

Torba Kanun Teklifi ile TBMM’den ayrılarak Cumhurbaşkanlığı’na bağlanan Milli Saraylar Başkanlığı bünyesindeki bazı yapıların TBMM’ye devri gerçekleştirilecek.

Erdoğan, sarayları vermeye razı olmadı! Misafirhaneler TBMM'ye devredilecek

Yeni hükümete sisteminin ardından TBMM’den aldığı tarihi binalardan saray ve kasırları bünyesinde tutmayı sürdüren Cumhurbaşkanlığı misafirhaneleri geri vermeye razı oldu.

Birgün'den Nurcan Gökdemir'in haberine göre; 95 maddelik Torba Kanun Teklifi’ne İçişleri Komisyonu’ndaki görüşmeler sırasında bir son dakika önergesi ile yeni madde eklendi. Bununla yeni hükümet sistemi ile birlikte TBMM’den ayrılarak Cumhurbaşkanlığı’na bağlanan Milli Saraylar Başkanlığı bünyesindeki bazı yapıların TBMM’ye devri öngörüldü.

Gerekçesinde “TBMM ile Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokollerle İstanbul’da, Yalova’da ve Ankara'da bulunan müze ve diğer bazı taşınmazlar ile bazı taşınır varlıklar TBMM'ye devredilmiştir” denilen maddede devredilecek yapılar açıklanmadı.

Komisyondaki görüşmelerde önergenin daha açıklıkla yazılması gerektiğini ifade eden CHP’li Yaşar Tüzün, “Bunların kaçı tekrar TBMM’ye devredilir noktasında bir bilgilendirme yapılsaydı daha şık ve daha etik olurdu diye düşünüyorum” diyerek itiraz etti.

İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, “Hepsinin alınmasının da belki önü açılıyor çünkü Başkan ‘Eski Meclisi de alacağım’ diye bana bilgi verdi” dedi.

SARAYLAR CUMHURBAŞKANLIĞI’NDA

BirGün’ün edindiği bilgiye göre, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Erdoğan’la yaptığı görüşme sonrasında Florya, Yalova ve Beşiktaş’ta bulunan misafirhaneler devredilmesi kararlaştırıldı. Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Ihlamur Kasrı, Beykoz Mecidiye Kasrı, Aynalıkavak Kasrı, Maslak Kasırları Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kalacak.

Etiketler
Cumhurbaşkanlığı Saray TBMM