Türkiye'nin en güçlü ikinci adamı: 30 yıldır vejeteryanım

Strongest Man Türkiye, 21-22 Eylül tarihlerinde yapılacak. Yarışmacılardan Doğan Doğan 30 yıldır vejeteryan olduğunu belirterek, " Belki de şu anda dünyadaki en güçlü vejetaryen olabilirim" dedi.

Türkiye'nin en güçlü ikinci adamı: 30 yıldır vejeteryanım

Strongest Man Türkiye, 21-22 Eylül tarihlerinde yapılacak. Yarışmacılardan Doğan Doğan 30 yıldır vejeteryan olduğunu belirterek, " Belki de şu anda dünyadaki en güçlü vejetaryen olabilirim" dedi.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Strong Man'de kendi sıkletinde 2'nci olan ve bu sene de yarışacak olan Doğan Doğan da, "9 sene grekoromen minder güreşi yaptım. 10 yıldır da ragbi oynayıp, aynı zamanda antrenörlük de yapıyorum.

Geçen sene düzenlenen Strong Man organizasyonunda kendi sıkletimde Türkiye'nin en güçlü ikinci adamı seçildim. Bu sene de Eylül ayında yapılacak olan şampiyonaya hazırlanıyoruz. Biraz heyecanlı ve stresliyiz. Kendi imkanlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Antrenmanlarımızı yapabileceğimiz bir kaç alternatif salon var. Buralarda kendi sınırlarımızı zorluyoruz. Her salonda aynı ekipmanlar olmadığı için her zaman aynı idmanları yapamıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu sene kadın sporcuların da yer alacağını ifade eden Doğan, "Yaklaşık 15-20 ülkeden sporcu katılacak. Bu nedenle de biraz da milli mücadele gibi olacak. Aynı zamanda kadınlar da bu organizasyonda mücadele edecek. 90 kg, 110 kg ve yüksek sıklet olan 130-160 kilonun üzerinde yarışmalar yapılacak" dedi.

Bu seneki şampiyonada daha iddialı olduğunu vurgulayan Doğan, "Kişinin genetik faktörü ve spor geçmişi önemli. Ben güreş ve ragbi kökenli olduğum için, o sporla gerekli olan performans ve ağırlık antrenmanlarında anatomim buna biraz yatkındı. Kendimi de geçtiğimiz yıldan bu yana biraz daha zorlayarak biraz daha geliştirdim. Bu sene biraz daha iddialı olduğumu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"BİR AÇIDAN DA HAYATIMIZI RİSKE ATIYORUZ"

Strongest Man sporunun çok zorlu ve riskli olduğunun altını çizen Doğan, şöyle konuştu;

"Sporların içinde powerlift en zorlusu diyebilirim. Bir açıdan da hayatımızı riske atıyoruz. Çünkü bütün sinir sistemimiz alt üst olabiliyor. Taşıdığımız yükler gerçekten ağır. Kişinin yanlış antrenman yapmasıyla da sakatlıklar yaşanabiliyor."

"30 YILDIR VEJETERYANIM"

Dünyanın en güçlü adamlarıyla yarışan ve bunu yaparken de 30 yıldır vejetaryen olduğunu sözlerine ekleyen Doğan Doğan, "30 yıldır vejetaryenim. Belki de şu anda dünyadaki en güçlü vejetaryen olabilirim. Bunu da bu şampiyonada göreceğiz. Araştırıyorum ama şu an bildiğim bir tek ben varım.

Bir çok spor branşını vejetaryen olarak yaptım. İnsanların ete ihtiyacı yok, bütün canlıların yaşamaya ihtiyacı var. Dolayısıyla vücudunuzun ihtiyacını tahıl ürünlerinden ve aynı amino asitleri karşılayan besinlerle giderebiliyorsunuz. Ben bunu başardım" diye konuştu.

Doğan ayrıca, powerlift sporuna destek beklediklerini ifade ederek, "Aramızda uluslararası derece yapabilecek sporcular var. Şu an çalışılan ağırlıklar ve kaldırılan kiloları yurtdışındaki sporcularla kıyaslıyoruz. Buna baktığımız zaman bizler üst düzey ağırlıklar kaldırıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler
Türkiye