Türkiye'nin Maldivleri'nde Millet Bahçesi rantı!

Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen ve sit alanı olan Salda Gölü kıyısında Millet Bahçesi yapılması için çalışmalar başlatıldı.

Türkiye'nin Maldivleri'nde Millet Bahçesi rantı!

TOKİ, Türkiye’nin en önemli doğal güzelliklerinden olan ve 1. Derece doğal sit alanı statüsünün Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak Cumhurbaşkanlığı kararı ile değiştirilen Salda Gölü kıyısına millet bahçesi yapmak için harekete geçti.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 185 metreyi bulan derinliği ile Türkiye’nin en derin göllerinin başında gelen ve Türkiye'nin Maldivleri olarak tanınan Salda Gölü kıyısında Millet Bahçesi inşa etmek için kolları sıvadı.

Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü, son yıllarda doğal güzelliği ile ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyordu.

Bu ilgiyi tanıtım fırsatı ve ekonomik kazanç olarak gören yerel idareciler ve belediyeler ise göl kıyısındaki ziyaretçi trafiğini düzenleyecek adımlar atmaya başladı. Ancak Salda Gölü’nün çevresiyle birlikte 1. Derece doğal sit alanı statüsünde bulunması yapılaşmanın önündeki en büyük engellerden biriydi.

SALDA GÖLÜNDE 150 DEKARLIK MİLLET BAHÇESİ İÇİN İHALEYE ÇIKILIYOR

Oda TV’den Yusuf Yavuz’un haberine göre, Bu engeli aşmak için Salda Gölü ve yakın çevresi doğal sit alanına göre daha gevşek bir koruma statüsü sayılan Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇK) ilan edildi.

Geçtiğimiz Mart ayında çıkarılan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ÖÇK ilan edilen alanda daha çok ziyaretçiyi ağırlamak için de çalışmalara başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Şubat ayında Burdur’da yaptığı mitingde Salda Gölü kıyısında millet bahçesi yapılacağını duyurmuştu.

Tartışmalara neden olan bu açıklamanın ardından milet bahçesiyle ilgili çalışmalar da netleşmeye başladı. TOKİ, Salda Gölü kıyısında yaklaşık 150 bin metrekarelik alanda yapılması planlanan millet bahçesi için 31 Temmuz’da ihaleye çıkacak.

‘SALDA GÖLÜ SOSYAL DONATI İNŞAATLARI VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ İŞİ’

“Salda Gölü Millet Bahçesi ile Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” başlığı ile ihale tarihini ilan eden TOKİ’nin duyurusunda, 360 günde tamamlanması planlanan proje kapsamında yapılacak çalışmalar ise şöyle sıralandı: “140.496,07 m² Alanda Millet Bahçesi Genel Altyapı İşleri ve Rekreasyon Alanları İle Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatıları Yapımı İşi.”

Etiketler
Salda Gölü Türkiye