Doğa Koleji'nde aylar sonra maaş yattı

Doğa Koleji'de beş aydır maaş alamayan çalışanlar bugün maaşlarını almaya başladılar.

Doğa Koleji'nde aylar sonra maaş yattı

Yurdagül Uygun/Gerçek Gündem - Doğa Koleji'de beş aydır maaş alamayan çalışanlar bugün maaşlarını almaya başladılar. Çalışanların tüm alacaklarının Ocak ayı sonuna kadar yatırılacağı tahmin ediliyor.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca Doğa Koleji'nin İTÜ uhdesine geçtiğini belirtirken, Serhat Özeren ise Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı olarak öğretmen personel ve velilere yeni dönemle ilgili bir açıklama metni gönderdi.

Aylardır mali sıkıntı yaşayan ve çalışanların maaşını ödeyemeyen Doğa Koleji'nin satış işlemlerinde sona yaklaşırken, çalışanlara bugün ilk ödeme yapıldı. Öğretmenden servis çalışanlarına yaklaşık üç aylık ödeme yapıldığı belirtildi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Twiter'dan bir açıklama yaparak, “Doğa Okulları İTÜ uhdesine geçmiştir. Tüm Doğa'lılar tatile gönül ferahlığıyla giriyor. Maaşlar yatmaya başladı. Hepimize hayırlı olun” dedi.

Serhat Özeren ise Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı imzasıyla, Doğa Koleji öğretmen, personel ve velilere bir açıklama yaptı.

Öncelikle tüm tarafların sabri için teşekkür ettiklerini belirten Özeren, “Son bir aydır, gece gündüz demeden Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Bakanlarımız Berat Aybayrak ve Ziya Selçuk ve bankaların kıymetli genel müdürleriyle birlikte büyük bir gayretle sorunları çözüme kavuşturmuş bulunuyoruz. Bugün itibariyle maaşların ödeneceği müjdesini de vermek isteriz. Bugüne kadar ne yaptıysak ülkemizin geleceğine fayda sağlamak, gelecek nesillere bilgi ve birimimizi aktarmak için yaptık. Bundan sonra da farklı olmayacak. Doğa Koleji sürecinde bizlere güvenen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonnra Doğa Koleji, çocuklarımızın, öğretmenlerimizin başarıları ile gündem olacağı yeni bir döneme başlıyoruz” dedi.

Öğretmenlerin, velilerin ve öğrencilerin gönüllerini ferah tutmasını söyleyen Özeren, Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından biri olan İTÜ'nün tecrübesiyle herkesin rahat bir nefes almasını sağlayacaklarını kaydetti.

Öğrencilerin eğitim ve öğretim sürecinde yaşanan aksaklıklar olduğunu ifade eden Özeren, şöyle devam etti: “Öğretmen ve personelimizle istişare toplantıları gerçekleştireceğiz. Onların düşünceleri bizim politikamızı oluşturmada çok önemli olacak. Velilerimiz ile buluşacağız. Onların da kaygıları var, sınavlara hazırlanan çocuklarımız var. Velilerimizin kaygılarını gidermek için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Çocuklarımız ve velilerimiz, öğretmenleriyle el ele vererek geleceklerini planlayacak. Biz de bu süreçte üzerimize düşenleri fazlasıyla yerine getireceğiz.

Bundan sonraki süreci de el birliğiyle birlikte yürüteceğimize inancım tam. Bize katkı sunmak isteyen her kesimden insana kapımız açık. Tüm fikirleri ve eleştirileri dinleyerek bu işin altından başarıyla kalkacağız.”

Doğa Koleji'nde aylar sonra maaş yattı - Resim : 1

Etiketler
Doğa Koleji boykot Kolej