'Eren Erdem ve Osman Kavala beylerin hoşuna gitmediği için hapiste'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Adaletsizliklere dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Eren Erdem ve Osman Kavala neden hapiste?" diye sordu.

'Eren Erdem ve Osman Kavala beylerin hoşuna gitmediği için hapiste'

Partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiren Kılıçdaroğlu, konuşmasının büyük kısmını 'adalet' tartışmalarına ayırdı. Türkiye'de yaşanan adaletsizliklere dikkat çeken Kılıçdaroğlu AKP'yi sert bir dille eleştirdi.

Barış akademisyenlerinin sadece barış istediği için hapse atıldığını belirten Kılıçdarğlu, kanser hastası akademisyen Haluk Savaş'ın yurt dışına çıkmasına izin verilmemesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu E"ren Erdem ve Osman Kavala neden hapiste ... Beylerin hoşuna gitmediği için" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından ilgili bölüm şöyle;

BARIŞ AKADEMİSYENLERİ

-Barış Akademisyenlerinden Füsun Üstel hapse giriyor. Neden? Barış istedi. Hani bizim ülkemizde demokrasi vardı? TTB yöneticilerine 10'ar ay hapis cezası verdiler. Savaşın bir insanlık dramı olduğunu bilmiyor mu bu beyler? E tabii beyler çocuklarını askere göndermedi. Fakir fukaranın eline verdiler silahı. Beyler, Saray'larında oturdular. Biz şehit cenazesine gidince de 'nasıl gidersin' dediler. Ben giderim.

HALUK SAVAŞ TEPKİSİ

Akademisyen Haluk Savaş KHK ile ihraç edildi. Barışı savundu diye. "Sen davayı kazandın, yasakları kaldırıyorum" dedi mahkeme. 'Emniyete gidip pasaport verin' dedi. Ben kanserim diye mahkeme kararı da var. 'Hayır vermeyiz' dediler. Şöyle diyor; kanser olduğunuz raporlarla birlikte CİMER'e yazacaksınız diyor. '39 ay ömrün kaldı' demiş doktorlar. 'Bunun 30 ayı geçti. 9 ayını devletin birimleriyle yazışarak geçireceğim' diyor. Adalet dediğimiz kavramın unutulduğunu hepimiz biliyoruz. Adaleti yok eden yargının ta kendisidir. Eğer yargıç vicdanına göre karar vermezse hukuku katlederse ona biz yargıç değil Saray'ın adamı diyoruz.

NEDEN HAPİSTELER?

Eren Erdem neden hapiste? Osman Kavala hangi gerekçeyle hapiste? Beylerin hoşuna gitmedi diye. Biz hekimlerimizin de akademisyenlerimizin de işçilerimizin de yanında olacağız.

Etiketler
Eren Erdem Osman Kavala Ordu Kemal Kılıçdaroğlu