Son 5 yılda 768 yeni vakıf kuruldu

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, her yıl 100’den fazla yeni vâkıfın kurulduğu ülkemizde, kamunun vakıflara devrettiği arazi ve konutları, soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Son 5 yılda 768 yeni vakıf kuruldu

Önergeyi yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’de 5 bin 234 vakfın bulunduğunu, bunların 768’inin son 5 yıl içinde kurulduğunu açıkladı. Bakan Ersoy, vakıflara verilen kamu arazi ve konutlarıyla ilgili soruyu yanıtsız bıraktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yazılı soru önergesinde, “Ülkemizde vakıf sayısı kaçtır? Son beş yılda oluşan vakıf sayısı kaçtır? Vakıflara kamuya ait devri yapılan son beş yılda arazi ve konut var mıdır, toplam tutar nedir? Vakıfların faaliyet alanlarına göre dağılımları nedir?” şeklinde sorular yöneltti.

TÜRKİYE’DE 5 BİN 234 VAKIF VAR

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre kurulan ve halen faaliyetine devam eden toplam vakıf sayısı 5bin 234 olduğunu açıkladı.

HER YIL 100’DEN FAZLA VAKIF KURULUYOR

Bakan Ersoy, son 5 yılda kurulan vakıf sayısının ise 768 olduğunu bildirdi. Bakan Ersoy’ın verdiği bilgiye göre her yıl 100’den fazla vakıfın kurulduğu ortaya çıktı.

BAKAN ERSOY’UN YANITLAYAMADIĞI SORU…

Vakıfların eğitim, sağlık, sosyal yardım, kültür, spor vb. birçok farklı amaçla kurulabildiğini belerten Bakan Ersoy, soru önergesindeki, kamuya ait arazi ve konutların vakıflara devriyle ilgili soruyu yanıtsız bıraktı.

GÜRER: “BAKAN ERSOY’UN SORUYU YANITSIZ BIRAKMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

CHP Milletvekili Gürer, Bakan Ersoy’un vakıf sayılarını ve son 5 yılda kurulan vakıflarla ilgili sayısal verileri açıklamasına rağmen, kamu arazileri ve konutların vakıflara devri ile ilgili soruyu yanıtsız bırakmasının düşündürücü olduğunu ifade etti. Gürer, kamuoyuna yansıyan bilgilerin varlığına dikkat çekerek, “Doğru bilgi devletin kayıtlarındaki bilgidir. Doğal olarak yapılan bir iş varsa bunu yurttaşında bilmesinde ne sakınca olabilir ki? Kamu arazilerinin birilerine vakıf adı altında peşkeş çekildiği yönünde söylentileri belki de bu soru ile yanıtlayıp durumun ne olduğunun ortaya çıkması sağlanacaktı. Bakanın bu sorudan kaçınması, söylentilere konu olan durumlar hakkında daha da kaygı verici bir yansıma üretecektir” dedi.

Etiketler
Niğde Konut Milletvekili TBMM Ömer Fethi Gürer