'İktidar emekçinin hiçbir derdine derman olamadı'

Cumhuriyet Halk Partisi, (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İşçi, işsiz, memur, çiftçi ve emeklinin sorunlarına çözüm getirmeyen iktidara halkın tepkisini yerel seçimde göstermeye hazırlandığını söyledi.

'İktidar emekçinin hiçbir derdine derman olamadı'

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İşçi, işsiz, memur, çiftçi ve emeklinin sorunlarına çözüm getirmeyen iktidara halkın tepkisini yerel seçimde göstermeye hazırlandığını söyledi.

Gürer, “Ben bu halkın gereken cevabı 31 Mart’ta sandıkta vereceğini düşünüyorum” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ankara’dan sonra İstanbul’da yüzbinlerce Emeklilikte Yaşa Takılanın buluştuğuna dikkat çekerek “Kendiliğinden bu kadar insan hakkını istemek için bir araya geliyorsa ve demokratik eylemlerle iktidara sesleniyorsa bu haklı sesi duymadan “ben ülkeyi bildiğim gibi yönetirim” diyen bir iktidar anlayışı başarıya ulaşamaz. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı, EYT’lileri hiç dinlemeden kapıyı kapatıyor” dedi.

Ömer Fethi Gürer, polis, hemşire, öğretmen ve din görevlisine Haziran seçimi öncesi 3600 ek gösterge sözü verildiğini de hatırlatarak “Seçim bitti, söz gitti ama ikinci yüz gün vaatleri içinde öğretmene ek 3600 sözü bir kez daha yer aldı. O sürede geçti. Şimdi “yerel seçim sonrası” diyor. Bu sözler artık uygulanmadan anlam ifade etmiyor. Emeklilikte yaşa takılanlara söz yok, öğretmene var!” dedi.

ÇEŞİT ÇEŞİT EMEKLİ..


Gürer, ülkemizdeki emeklilerin de çok zor koşullarda bir hayat sürdüğüne dikkat çekerek, “2000 öncesi ile sonrası arasında intibak düzenlemesinin olmaması emekliler arasında büyük maaş farkı yaratmaktadır. İktidarın bu seslere de kulağı tıkalı. 2008 sonrası getirilen kat sayı düzenlemesi maaşları yukarı doğru değil aşağı doğru düşürüyor. Emekli geçinemez durumda. Emekliler için intibak düzenlemesi bir an önce düzenlenmelidir” dedi.

ÇIRAK VE STAJYERLER

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çözüm bekleyen sorunlardan birinin de çırak ve stajyerlerin işe ilk başlama tarihinin emeklilik sigortasına sayılması olduğunu belirtti, Gürer, “Çırak ve stajyerlerin yaşlılık sigortası başlangıcının ilk işe başladıkları günden geçerli olmasını sağlayacak kanun teklifimiz mecliste, bu sorunda çözülmelidir. Binlerce çırak ve stajyer bu konuda mağdurdur. İşe başladıkları gün çırak ve stajyer için emeklilik sigortası başlamıyor, bu büyük bir haksızlıktır. Bir an önce bu soruna da iktidar çözüm üretmelidir” dedi.

KADINLARIN SİGORTALILIK ÖNCESİ DOĞUM BORÇLANMASI

İşe başlayan kadınların sigortalılık öncesi doğum borçlanması için ayrıca kanun teklifi verdiğini belirten Ömer Fethi Gürer, erkeklerde askerlik borçlanması gibi kadınlar içinde SGK öncesi doğum sürelerinin borçlanılmasını sağlanarak sigorta yapılmasını istedi.

TAŞERON ÇALIŞANLARIN SORUNU


Gürer, taşeron ve güvencesiz çalıştırılan geçici işçilerin yaşadığı sorunlara da değindi. Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili olarak söylenen düzenlemelerin yapılmadığını vurgulayan Ömer Fethi Gürer, işten atılan taşeron işçilerin ve halen çalışanların kendilerine ulaşarak kadro sorununun çözülmesi için destek istediklerini aktardı.

CHP Milletvekili Gürer, taşeron işçilerin TBMM’den beklentilerinin olduğuna da işaret ederek, “Karayollarında çalışanlar, Devlet Demiryollarında çalışanlar, KİT, BİT, Ulaştırma Bakanlığı, Orman Bakanlığı, PTT’de çalışanlar, maden ocaklarında çalışanlar, hâlâ taşeron yanında çalışan olarak kaldılar. Oysa verilen söz neydi? Kamuda çalışanların tümüne kadroları verilerek artık taşeron uygulaması işçiler için kamuda sonlandırılacaktı. Eşit işe, eşit ücret verilecekti, eşit kadro verilecekti. Bu söylenenlerin hiçbiri gerçekleşmedi” diye konuştu.

Etiketler
Niğde İşçi Milletvekili Seçim Ömer Fethi Gürer Cumhuriyet Halk Partisi