İran’dan Kaşıkçı açıklaması

2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na giden ve o günden beri haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında yeni bir açıklama geldi.

İran’dan Kaşıkçı açıklaması

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, Tahran'ın Cemal Kaşıkçı konusundaki duruşunu açıkladı. Kasımi, "Gerçekler ortaya çıkana kadar Tahran yönetimi Kaşıkçı davasıyla ilgili yorum yapmayacaktır" ifadesini kullandı.

ABD'nin Fırat'ın doğusunda bir Kürt devleti oluşturmaya yönelik iddiaları değerlendiren İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD'nin Suriye'deki varlığının yasadışı olduğunu ve bir an önce bu ülkeyi terk emesi gerektiğini söyledi.

Basın toplantısında konuşan Kasımi, ABD'nin Suriye yönetiminin talebi olamadan bu ülkede bulunduğunu hatırlatarak, "ABD'nin Suriye yönetiminden izin almadan bu ülkeye müdahalesi tüm uluslararası normlara aykırı yasadışı bir eylemdir" dedi.

"ABD Suriye'ye her türlü eylem ve müdahaleden hızla kaçınmalı ve eylemlerini durdurmalı" diyen İranlı Sözcü, " ABD'nin yayılması politikası bilindiğinden, istikrarsızlık oluşturmak ve yenilgiye uğrayan teröristleri destek için Suriye'de bulunuyor" suçlamasında bulundu.

Kasımi, "ABD'ye bir an önce Suriye'yi terk etmesini ve bu ülkenin işlerinde müdahale etmemesini tavsiye ediyoruz" dedi.

Cemal Kaşıkçı açıklaması

İranlı Sözcü, Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden haber alınmayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya konusunda olayın açıklığa kavuşmasının ardından pozisyon belirteceklerini söyledi ve ekledi, "Olayın ne olduğu anlamak için beklemeliyiz"

Etiketler
Cemal Kaşıkçı cinayeti Suudi Arabistan İran Cemal Kaşıkçı