Arjantin'de kriz çıkmazı: Hayat duracak!

Ekonomik krizin sürdüğü Arjantin’de halk Salı günü greve gidiyor. Tüm gün hiçbir toplu taşıma aracı çalışmayacak.

Arjantin'de kriz çıkmazı: Hayat duracak!

ABD Başkanı Donald Trump’ın zorlamasıyla IMF ile yeni bir anlaşma imzalayan Arjantin’de işler çığırından çıktı. IMF ile anlaşmanın ardında 1-2 gün süren olumlu hava, kurun yeniden yükselmeye başlamasıyla tam bir ekonomik kaos halini aldı. Ekonomik krizle kırılan Arjantin’de Salı günü dev bir grev var. Greve katılacak işçiler dolayısıyla gün boyunca hiçbir toplu taşıma aracı çalışmayacak. Greve diğer küçük çaplı özel ulaşım araçları sahiplerinin de destek vermesiyle Salı günü hayatın tamamen durma noktasına gelmesi bekleniyor.

"Sendikalarla bir araya gelmeli"

Ulusal Toplu Taşıma Birliği Çalışanları Sendikası Başkanı Roberto Fernndez, "Her defasında fabrikalar kapanıyor. İşsizlik artıyor. Durum her seferinde daha da karmaşıklaşıyor. Hiçbir diyalog yok. Ekonomi sağlam değil. Hükümet çözüm bulmak için biz sendikalarla bir araya gelmeli” diyerek hükümeti masaya davet etti. Herhangi bir hükümeti yıkmak istemediklerini demokrasiyi saygı duyduklarını ama diyalog arama haklarını sonuna kadar kullanacaklarını duyurdu.

Pek çok kesimden destek var

İşçi Sendikası tarafından yapılan genel grev çağrısına pek çok kesimden destek var. Ulaşıma ek olarak, Kamyoncular Sendikası, SMATA (Mekanik İşçileri Sendikası), Bankacılık Çalışanları Sendikası, UoM (Metalurji İşçileri Sendikası), gıda, pasta, ticaret, liman çalışanları, çöp toplama, hava yolları, tekstil, ayakkabı, basın ve dahil pek çok kamu çalışanı greve gidecek. Hastanelerde sadece nöbetçiler göreve devam edecek.

Etiketler
Ekonomik kriz Grev