Mangkhut Tayfunu 59 can aldı

Filipinler'in kuzeyini etkisi altına alan Mangkhut Tayfunu'nda ilk belirlemelere göre en az 59 kişi hayatını kaybetti.

Mangkhut Tayfunu 59 can aldı

Filipinler’in kuzeyini etkisi altına alan Mangkhut Tayfunu’nun yarattığı yıkımda en az 59 kişi hayatını kaybetti. Bir hükümet yetkilisi fırtınanın vurduğu Tuguegarao kentinde yer alan tüm yapıların bir şekilde fırtınadan etkilendiğini, bölgede iletişim hatlarında sıkıntılar yaşandığını açıkladı.

Tayfundan etkilenen 154 bin 185 kişinin tahliye merkezine yerleştirildiği bildirildi. Tayfun nedeniyle bugün yapılması planlanan 127 uluslararası ve 125 iç hat uçuşunun iptal edildiği duyuruldu. 4 milyon insanın yolu üzerinde bulunduğu fırtına nedeniyle oluşabilecek deniz taşkınlarına karşı binlerce kişi tahliye edildi. Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin danışmanı Francis Tolentino, tayfunun başlamasının ardından ölü sayısının 14 olduğunu açıklasa da, bu açıklamanın ardından kısa bir süre içerisinde ölü sayısı resmi kaynaklar tarafından 59’a çıkarıldı.

Ölen kişiler arasında, bir toprak kayması olayına müdahale eden iki kurtama görevlisi de bulunuyor. Luzon bölgesinde büyük tahribata yol açan Mangkhut Tayfunu’nun Çin’e doğru ilerlediği belirtiliyor.

2013 yılında 7 binden fazla kişinin hayatına mal olan Süper Tayfun Haiyan, Filipinler tarihinde kayıtlara giren en ölümcül fırtına olmuştu.

O felaket sonrası ülkede kurtarma ve tahliye hazırlıkları konusunda ilerlemeler kaydedildi.