Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 6 Milyon Tek Yürek kampanyasında 111 bin iftar ve sahur paketi bağışlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesinin ramazan ayı dolayısıyla başlattığı iftar ve sahur yemeği kampanyası kapsamında hayırseverler ihtiyaç sahipleri için 2 haftada 111 bin iftar ve sahur paketi bağışladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 6 Milyon Tek Yürek kampanyasında 111 bin iftar ve sahur paketi bağışlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmak amacıyla daha önce salgın nedeniyle düzenlenen "6 Milyon Tek Yürek" kampanyasını 1 Nisan'dan itibaren yeniden başlattı.

Kampanyada hayırseverler, "İftar Ver" uygulaması ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere BELPA mutfağında hazırlanan iftarlık ve sahurluk paketleri satın alabiliyor.

Hijyenik koşullarda hazırlanan paketleri, evde yemek yapacak kimsesi olmayan ya da dışarı çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlara, kronik hastalara, engellilere, dar gelirli ailelere ve müzisyenlere ulaştırılıyor.

Kampanyaya katılım sayısı ve yardım miktarı "iftarver.com" ile "ankaratekyurek.com" adreslerinden 5 dakikada bir güncellenerek paylaşılıyor.

Bu kapsamda bugün itibarıyla hayırseverler yaklaşık 111 binden fazla iftar paketi satın aldı. Evlere götürülen iftar ve sahur paketleri için yapılan bağış tutarı 2,7 milyon lirayı geçti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BELPA A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Değerli, vatandaşların 25 liradan dilediği kadar iftar ve sahur paketi bağışlayabileceğini belirtti.

- "Alınacak çok yemek, çalınacak çok kapı sizleri bekliyor"

Başkan Yavaş, kampanya hakkında sosyal medya hesaplarından yayımladığı mesajda, salgın sürecinin devam ettiğine dikkati çekerek, "Bu süreçte işsiz kalan ya da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sayısı da artıyor. Bunun etkilerini azaltmak için ramazan ayında her gün 20 bin vatandaşımıza iftar ve sahur yemeği sağlıyoruz." dedi.

Yavaş, "alınacak çok yemeğin, çalınacak çok kapının yardımseverleri beklediğini" ifade etti. (AA)

Etiketler
Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi