Ahmet Takan'dan kritik HDP sorusu: Kapatılmamasına karşı AB’den kredi sözü mü alındı?

Korkusuz yazarı Ahmet Takan bugünkü köşe yazısında "HDP’nin kapatılmamasına karşı AB’den bir miktar kredi sözü mü alındı?.." diye yazdı.

Ahmet Takan'dan kritik HDP sorusu: Kapatılmamasına karşı AB’den kredi sözü mü alındı?

Anayasa Mahkemesi, HDP’nin kapatılması talebiyle hazırlanan iddianamenin usul eksiklikleri nedeniyle oy birliği ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına iadesine karar vermişti. Bahçeli'nin çağrıları üzerine açılan kapatılma davasının ardından yaşanan sürecin nedenine ilişkin yorumlar da yapılmaya başladı.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, iade kararına ilişkin çarpıcı iki soruyu bugünkü köşesinden sordu.

Takan, "HDP’nin kapatılmamasına karşı AB’den bir miktar kredi sözü mü alındı?.. Yeni bir “çözüm süreci” kapıda mı?" dedi.

Takan, yazısında şunları kaydetti:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sertliği Ankara siyasi kulislerinde farklı farklı yorumlanıyor. “Kararı hazmedemedi. AKP’yi dövemeyeceği için Anayasa Mahkemesi’ne yükleniyor” diyenler var… “AKP, HDP ile birlikte kendisini de kapatılmaktan kurtardı” diyenler de, “ Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı davayı açtığında suskunluğu ile bilinen Abdullah Gül bile tepki göstermişti. Anayasa Mahkemesi’ndeki malum yapı Abdullah Gül’ü dinledi. Çoğunluk onlarda olduğu için blok hareket edilmek durumunda kalındı” yorumunu yapanlar da var…

Efendim, siz de diyebilirsiniz ki; “Ee, MHP dememiş miydi, ‘Yargıtay Başsavcılığı dava açmazsa, bizim dosyamız hazır biz dava açılması için başvururuz.’ Ne duruyorlar. O zaman kendileri gitsin Anayasa Mahkemesine…”

Vallahi, kim ne derse desin benim kafamı kurcalayan bambaşka şeyler var!..

Hafta başında (Salı) kaleme aldığım yazımda -farklı bir sebepten ötürü- Türkiye için uygulanacak yaptırımları içeren kararların AB Liderler Zirvesi’nde (25-26 Mart) Haziran ayına ertelendiğine dikkatlerinizi çekmiştim. Hem de ABD Başkanı Biden’dan gelen açık talimata uyularak.

Uzun süredir, Suriye’de olup bitenleri unuttuk. Sözde Kürt devletinin oluşumunu gözü kapalı kabul etmişler gibi… Ne “bir gece ansızın geliriz” kaldı ne de başka tellerden üfürükten efelenmeler!..

ABD’nin S-400’ler tehditlerine, Biden’dan 2 dakikalık bir telefon görüşmesi gelir, ne olur ne olmaz diye zaten ses seda çıkaramıyorlar…


ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin,Türk, Yunan ve Ukraynalı mevkidaşlarıyla aynı gün telefonla görüşüyor. Bizde olmayan onlardan yapılan açıklamalara dikkatle bakarsak, Karadeniz gittikçe ısınıyor hatta savaş tamtamları çalınıyor. Türkiye, yeni maceralara sürüklenebilir.

Yine, üst üste gelen olayların zamanlaması bana oldukça manidar geliyor!..

Anayasa Mahkemesi’nden gelen iade kararına da bu çerçevede bakıyorum. Aklıma gelen deli sorulardan sadece ikisini paylaşacağım;

-HDP’nin kapatılmamasına karşı AB’den bir miktar kredi sözü mü alındı?..

-Yeni bir “çözüm süreci” kapıda mı?..

Zaten hafta sonu içeriye kapandınız. En iyisi mi, ben sizin içinize kapanmanıza sebep olmayayım… Gelin, bu haftayı bu kadarıyla kapatalım!..

Etiketler
Ahmet Takan HDP Kredi