28 kere Türkiye şampiyonu oldu: Genç milli atlet şimdi geçimini sağlamak için yumurta satıyor

Atletizm dalında 28 kez Türkiye şampiyonu olan 23 yaşındaki milli atlet Nihat Tokmak, pazarda yumurta satarak geçimini sağlamaya çalışıyor.

28 kere Türkiye şampiyonu oldu: Genç milli atlet şimdi geçimini sağlamak için yumurta satıyor

Atletizm dalında 28 kez Türkiye şampiyonu olan 23 yaşındaki milli atlet Nihat Tokmak, Elazığ'da pazarda yumurta satarak geçimini sağlamaya çalışıyor.

''İKİ DİPLOMA SAHİBİYİM''

ANKA’da yer alan habere göre; daha önce Fenerbahçe Spor Kulübü’nde, Ankara Büyükşehir Belediyespor’da ve Mardin Büyükşehir Belediyespor’da koştuğunu söyleyen Tokmak, ''Yıldızlar, gençler, büyükler ve süper ligde dereceler elde ettim. Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde Beden Eğitimi Öğretmenliğinden mezun oldum. Ayrıca aynı okulun Antrenörlük Bölümünü de bitirdim. İki diploma sahibiyim'' ifadelerini kullandı.

YETKİLİLERE SESLENDİ

Uğraştığı spor dalında bir gelecek göremediğini ve mecburen pazarda yumurta satmaya başladığını dile getiren Tokmak, yetkililere seslenerek Gençlik ve Spor Müdürlüğünde sözleşmeli antrenörlük istedi.

Tokmak, ''Yıllarca spora emek verdim, 28 kere Türkiye şampiyonu oldum, ama emeğimin karşılığını alamadım ve mecburen iş hayatına atıldım. İnsanlar bana ‘Bunca yıl boşuna mı spor yaptın boşuna mı bu kadar okul okudun’ diye soruyor. Boşuna okumadım. Ben milli sporcuyum. Ben de güzel şeylerin olmasını istiyorum. Yetkililere sesleniyorum, Gençlik ve Spor Müdürlüğünde bana bir sözleşmeli antrenörlük verilirse ben kendime güveniyorum, Türkiye için üst düzey sporcular yetiştirebileceğime inanıyorum'' diye konuştu.

Etiketler
Türkiye