Karacadağ için direniş: 'Bu talana izin vermeyeceğiz'

Uşak'ta Kocadağ'ın maden şirketleri tarafından talan edilmesinin engellenmesi amacıyla direniş sürüyor.

Karacadağ için direniş: 'Bu talana izin vermeyeceğiz'

Uşak’ın Sivaslı ilçesinde bulunan Kocadağ da maden şirketlerinin hedefinde. Mira Madencilik tarafından Kocadağ’da yürütülen sondaj çalışmalarına tepki gösteren yurttaşlar, bölgede altın arandığını düşünüyor.

Birgün'de yer alan habere göre; “Kocadağ’ı maden şirketlerinin kâr hırsına kurban etmeyeceğiz” diyen Sivaslı Belediye Başkanı Hürriyet Şafak, Murat Dağı Tertip Komitesi ile birlikte yaptığı açıklamada, Kocadağ için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

SU HAVZASI YOK OLUR

Denizli merkezli Mira Madencilik Şirketi tarafından Kocadağ’da demir ve bakır arandığı; ancak ilçe halkı tarafından altın arandığından şüphe edildiği öğrenildi. Bölgenin önemine dikkat çeken Sivaslı Belediye Başkanı Şafak, altın aranan alandaki yeraltı su yataklarının Sivaslı ile Denizli/Çivril arasında bulunan bölgenin içme suyu ihtiyacını karşıladığını, bu su havzasının yok olması durumunda yaklaşık 100 bin kişinin susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını kaydetti. Bu talana izin vermeyeceklerini belirten Şafak, “Ayrıca dağımızda, başta ardıç ağacı olmak üzere onlarca endemik bitki, kızıl geyik gibi birçok canlının yaşamını sürdürdüğü yaban hayatı bulunuyor” dedi.

BURADA DA BAŞARACAĞIZ

Murat Dağı’nda yaşanan kazanımı hatırlatan Murat Dağı Tertip Komitesi Sözcüsü Funda Öz Akcura ise “Halkımızın iradesi sağlam olunca başarı kendiliğinden geldi” ifadelerini kullandı. Akcura şöyle konuştu: “Sivaslı’da bu iradeyi daha önce de gördük. İlçeye 5 kilometre uzaklıktaki Pınarbaşı halkı iki yıl süren zorlu bir uğraşın ardından madencilere geçit vermedi. Bölgedeki taş ocaklarıyla madenciliğin suyu ve beraberinde tarımı nasıl bitirdiğinin canlı tanığı olan yöre halkının birleşik mücadelesiyle Kocadağ ve su havzasının da kurtulacağına inanıyoruz.”

Etiketler
Uşak Maden