Türk gemisine korsan saldırısı: 1 kişi öldürüldü, 15 kişi rehin alındı!

Batı Afrika ülkesi Gine açıklarında M/V Mozart isimli bir Türk gemisine korsan saldırısı yapıldı. Alınan bilgilerde ilk belirlemelere göre, 1 kişi öldürüldü, 15 kişi rehin alındı.

Nijerya açıklarındaki Gine Körfezinde seyir halindeki Mozart isimli Türk konteyner gemisi korsan saldırısına uğradı.

EOS Risk Group Başkanı David Johnson tarafından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul merkezli Boden Denizcilik şirketine ait Mozart isimli geminin Gine Körfezi'nde Sao Tome'nin 100 deniz mili açığında saldırıya uğradığı duyuruldu.

Açıklamada, Nijerya'nın Lagos kentinden Güney Afrika'nın Cape Town kentine ilerleyen gemideki 19 mürettebattan 15'inin kaçırıldığı, 1'nin öldürüldüğü, mürettebattan 3 kişinin de korsanlarla gemide kaldığı belirtildi.

Korsanların gemiyi kaçırdığı kaydedildi

Twitter'da paylaşılan ve geminin 4'üncü Kaptanı Furkan Yaren'e ait olduğu belirtilen ses kaydında da "Kör bir şekilde seyir yapıyorum. Tüm kabloları sökmüşler, hiçbir şey çalışmıyor, sadece radar çalışıyor. Rota verdiler, verdikleri rotada götürüyorum gemiyi." ifadesi yer aldı.

Gemi mürettebatında yer alan mühendislerden biri olan Süha Tatlıgül'ün teröristlerin baskını sırasında makine dairesine saklandığı ve bu nedenle durumunun iyi olduğu öğrenildi. Tatlıgül'ün, şunları söylediği öğrenildi:

"Ben iyiyim. Yağcı ve 4'ncü kat yaralı. Makine dairesine saklanmıştım, bulamadılar."

NTV'ye açıklamalarda bulunan geminin 4. kaptanı, 2 mürettebat ile birlikte gemiyi güvenli bir limana götürdüğünü belirtti.

Etiketler
Türk gemisine korsan saldırısı Saldırı