Erdoğan 'kesinlikle içmeyin' dedi, Ali Erbaş sigaraya savaş açtı

Erdoğan'ın koronavirüs salgınına yönelik ek tedbirleri açıklarken "Sigara içmeyi bu dönem içinde kesinlikle bırakın" demesinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından sigarayla 'topyekün mücadele' çağrısı yaptı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısından sonra korona virüsü salgınına ilişkin ek tedbirleri açıklarken sigara uyarısı da yaptı. Erdoğan, "Lütfen kapalı mekan evleriniz neresi olursa olsun sigara içmeyi bu dönem içinde kesinlikle bırakın. Nargile içmeyi bırakın" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından kısa süre sonra Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından 'sigarayla mücadele' çağrısında bulundu.

Erbaş bir video eklediği paylaşımında "Koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu günleri fırsat bilerek her gün on binlerce kişinin ölümüne sebep olan sigara ile de mücadelemizi topyekün sürdürelim. Sigaranın hem kendi bulaşıcılığına hem de bu ve benzeri virüslerin bulaşıcılığını artırmasına da son vermiş olalım" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Sigara Ağrı Ali Erbaş Salgın