Vaka artışı durdurulamıyor

Koronavirüs vaka sayıları ülke genelinde tırmanışa geçti. Ülkenin dört bir yanından gelen açıklamalar bilançoyu ortaya koydu.

Vaka artışı durdurulamıyor

Koronavirüs vaka sayıları ülke genelinde tırmanışa geçti. Ülkenin dört bir yanından gelen açıklamalar bilançoyu ortaya koydu.

Balıkesir, Samsun, Sinop, Bilecik vali ve il sağlık müdürlerinin il genelinde vaka sayılarının arttığını söylemesinin ardından bir diğer açıklama da Rize İl Sağlık Müdürü’nden geldi.

Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, pandemi sürecinin başından beri en kritik süreçte olunduğunu kaydetti: “Kıymetli halkımızdan lütfen ama lütfen çok gerekmediği sürece asla kalabalık hiçbir ortama girmemelerini, zaruri olmadıkça çarşıya, şehre, pazara inmemelerini istirham ediyoruz.”

Balıkesir Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Başkanı Melike Daşcı ve SES Sinop Temsilcisi Ayhan Çalık konuyu BirGün’e değerlendirdi.

SES Balıkesir Şube Eş Başkanı Daşcı, çalıştıkları hastanelerde bile personellerin bilgilendirilmediğini söyledi. Verilerin şeffaflıkla paylaşılmadığı için sadece sahada olan hekimlerden bilgi alabildiklerini söyleyen Daşçı, “Bu hafta bir arkadaş sadece Edremit’te 78 tane pozitif vaka olduğunu söyledi” dedi. Daşçı, birçok köyün karantinada olduğunu aktardı: “Karantina delme çok fazla. Karantinada olan biri gelip rahatça bizde muayene olabiliyor. Koronavirüsün ilk çıktığı dönemlerde emniyet geliyordu, şerit çekiliyordu. Artık onlar da yapılmıyor. Valilik, kaymakamlık önlem almıyor.”

SAĞLIKÇILARIN YARISI COVID-19

Özellikle pozitif olan sağlık personeli sayısının çok fazla arttığı bilgisini veren SES Sinop Temsilcisi Çalık ise, “Şu an Atatürk Devlet Hastanesi’nin sadece bir servisinde normal hastalar yatıyor. Bir sürü yoğun bakım var. Çoğunun durumu da ağır seyrediyor. Bazı servislerde sağlıkçıların yarısından fazlası Covid-19 oldu. Başka yerlerden takviye yapılmaya çalışılıyor ama sağlık personeli de bitme noktasında” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye