Denktaş Ailesi’nde seçim krizi: Baba-oğul ayrı saflara düştü

Kuzey Kıbrıs’ta Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu yaklaşırken, Denktaş Ailesi’nde seçim anlaşmazlığı yaşanıyor.

Denktaş Ailesi’nde seçim krizi: Baba-oğul ayrı saflara düştü

Kuzey Kıbrıs’ta Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu yaklaşırken, Denktaş Ailesi’nde seçim anlaşmazlığı yaşanıyor.

Eski Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş, ikinci turda Mustafa Akıncı'ya oy vereceğini ima ederek partisiyle bağlarını kopardığını duyurmuştu.

28 yıl içinde emek harcadığı, 21 yıl Genel Başkanlığını yürüttüğü Demokrat Parti ile olan bağını çarşamba akşamı katıldığı MYK toplantısında sonlandırdığını açıklayan Denktaş, pazar günkü Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yüzde 4.20 oranında oy almıştı.

Seçim boyunca "İrademize sahip çıkalım" çağırısı yaptığını ifade eden Denktaş açıklamasında, “Partim kendi onuruna sahip çıkamıyorsa bana düşen görev kendi onuruma sahip çıkmaktır” ifadelerini kullandı.

TORUN DENKTAŞ AÇIKLAMA YAPTI

Serdar Denktaş, seçimlerin ikinci turunda Mustafa Akıncı’yı destekleyeceğinin sinyallerini verirken, Serdar Denktaş’ın oğlu, Rauf Denktaş’ın kendi ismini taşıyan torunu ise tavrını Ankara’nın da desteklediği Ersin Tatar’dan yana koyduğunu belirtti.

Babasına tepki gösteren Rauf Denktaş, yaptığı açıklamada, “Sayın Ersin Tatar’a Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde tam destek vereceğimi kamuoyunun bilgisine getiririm” ifadelerini kullandı.

DEDESİYLE CEVAP VERDİ

Torun Rauf Denktaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı 1. Tur seçimlerinde babası Serdar Denktaş’ın ‘Yeni Zamanlar’ şeklinde tanımlanan manifestosunu halkın onayına sunduklarını hatırlatan Denktaş, şöyle devam etti:

“KKTC’nin kurucusu Rauf R. Denktaş’ın izinden yürümeyi kendisine şiar edinmiş bizler için Kıbrıs Türk Halkının iradesi her şeyin üstündedir. Gelinen bu gergin ortamın ortadan kalkması, Kıbrıs Türk halkının büyük bir çoğunluğunun hissiyatı olan Denktaş geleneğinin ve duruşunun kamuoyu ile paylaşılması elzem olmuştur. Bu şartlar altında Türkiye ile ilişkilerimizi normalleştirmek, tüm dünyaya Anavatan ile ayrılmaz bir bütün olduğumuzu bir kez daha göstermek ve Kıbrıs’ta çözüme ancak ve ancak Türkiye-KKTC işbirliği ile ulaşabileceğimiz gerçekliğinden hareketle, bu konuda duruşu çok açık olan Sayın Ersin Tatar’a Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde tam destek vereceğimi kamuoyunun bilgisine getiririm.”

Etiketler
Cumhurbaşkanlığı Kıbrıs Seçim