Ömer Günel: 7 Eylül'ü yaratan o kahramanlara layık olmak için çalışıyoruz

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, 7 Eylül Kuşadası’nın düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla mesaj yayınladı.

Ömer Günel: 7 Eylül'ü yaratan o kahramanlara layık olmak için çalışıyoruz

Kuşadası’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıl dönümünde bu yıl pandemi nedeniyle resmi tören ve esir kız çocuğunu kurtarma temsili yapılmazken Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tarafından Hükümet Konağı’na Türk bayrağı asıldı.

Ardından Kaymakam Sadettin Yücel ve Başkan Ömer Günel tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Çelenk törenine Kaymakam Yücel ve Başkan Ömer Günel’in yanı sıra belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ile STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

7 Eylül Kuşadası’nın düşman işgalinden kurtuluşu kutlamaları kapsamında tören düzenlenmemesi nedeniyle Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel bir mesaj yayınladı. Başkan Ömer Günel mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti, 19 Mayıs 1919’da Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yakılan meşale ışığında inanç, azim ve kararlılıkla verilen kahramanca bir mücadele ile kurulmuştur. Güzel ülkemizin kuruluş ve kurtuluş harcı Kuvâyi Milliye ruhu ile yoğrulmuş ve kısa süre içerisinde “müreffeh medeniyetler” seviyesine ulaşma hedefi ile adım adım, tuğla tuğla örülmüştür.

Bu süreçte Kuşadası’nın yiğit evlatları da gerek cephede, gerekse de cephe gerisinde üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirerek 7 Eylül 1922’de işgal güçlerini kentimizden kovmayı başarmış ve bugün içinde yaşadığımız ülkenin ve çağın mimarları olmuştur.

Ne mutlu bizlere ki emperyalist kuşatmayı, yoklukları ve imkansızlıkları kararlılığı ve bağımsızlık aşkı ile yenen bir milletin çocuklarıyız. Ne mutlu bizlere ki tüm dünyanın önünde saygı ile eğildiği Mustafa Kemal Atatürk gibi bir öndere sahibiz. Bu mutluluk ve onur bizler için her şeyden önemli ve her şeyin üzerindedir. Bizler bu onuru göğsümüzde bir madalya gibi taşıyarak bizim için çağdaş yaşamın başlangıcı olan 7 Eylül’ü yaratan o kahramanların emanetlerine sahip çıkmak için durmaksızın çalışıyoruz.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı çağdaşlık yolunda, cumhuriyet ilkeleri ve değerleri doğrultusunda, “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünü aklımızdan hiç çıkarmadan mücadele ediyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimize, yarınlarına umut ve güvenle bakabilecekleri bir ülke ve kent bırakabilmek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Kuşadası’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıl dönümünü kutluyor, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kuşadası’nın kurtuluşuna öncülük eden Mahmut Esat Bozkurt ve bu ülke için canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükran duyguları ile anıyorum. Sağlık içerisinde kutlayacağımız nice 7 Eylül’lerde buluşmak temennisi ile tüm hemşehrilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Etiketler
Kuşadası