ABD Kuzey Kore'yi yalanladı

ABD ile Kuzey Kore arasında gerilim sürüyor.

ABD Kuzey Kore'yi yalanladı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile ABD Başkanı Donald Trump'ın 12 Haziran'da Singapur'daki tarihi zirvesi sonrası, Kore Yarımadası'nda nükleer silahsızlanma ve Pyongyang'a yaptırımların kaldırılmasıyla ilgili konular tartışılmaya devam ediyor.

Rus haber ajansı Sputnik'in aktardığına göre, Kuzey Kore medyası dün zirveye ilişkin haberinde ABD'nin Kuzey Kore'ye yaptırımların kaldırılmasına karar verdiğini yazarken ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan buna yalanlama geldi.

Pompeo, Güney Kore Dışişleri Bakanı Kang Kyung-wha ve Trump'ın Güney'deki tatbikatları bitirecek olmasına çok da olumlu yaklaşmayan Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono'yu zirve ve sonuçları hakkında bilgilendirmek için Güney Kore'nin başkenti Seul'e gitti.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pompeo "Başkan Trump nükleer silahsızlanma ve yaptırımların kaldırılmasının sıralaması konusunda oldukça açıktı" dedi. Pompeo "Önce nükleer silahlar tamamen imha edilecek, ancak ondan sonra yaptırımlar kaldırılacak" diye devam etti.

Pompeo, Seul'de yine kendisine eşlik eden gazetecilere yaptığı açıklamada da Kuzey Kore'den gelecek 2 yıl içinde büyük adımlar beklediklerini vurgulayıp "Gelecek 2.5 yılda nükleer silahsızlanma hedefine ulaşacağımız konusunda umutluyuz" diye konuştu.

Etiketler
Kuzey Kore