Tarihi zirve! Trump ve Kim imzayı attı

Tüm dünyanın merakla beklediği tarihi zirvede Singapur'un Sentosa Adası'nda ABD Başkanı Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong Un bir araya geldi.

Son Dakika! ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un arasında nükleer tehdit ve 'küçük roket adam', 'yaşlı bunak' gibi atışmalarla başlayan, ülkelerin aracı olmasıyla devam eden siyasi ilişkide nihai sona gelindi.

Tüm dünyanın merakla beklediği tarihi zirvede Singapur'un Sentosa Adası'nda ABD Başkanı Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong Un bir araya geldi. Liderler arasındaki heyetler arası görüşme tamamlanarak, çalışma yemeğine geçildi. Ardından da iki lider basının karşısına geçerek kapsamlı bir anlaşmaya imza attılar

Tarihi zirve! Trump ve Kim imzayı attı - Resim : 1

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Singapur'daki tarihi zirvede ilk kez bir araya geldi.

İki ülkenin devlet başkanları Kore savaşının ateşkes ile sona erdiği 1953 yılından bu yana ilk defa resmi olarak bir araya geldi.

Görüşme öncesinde ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim, zirvenin yapıldığı Singapur'un Sentosa Adası'ndaki Capella Otel'de kameralar karşısında el sıkıştı, 38 dakika süren baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

Yerel saatle 09.00 civarında ABD ve Kuzey Kore bayraklarının önünde tokalaşarak objektiflere poz veren iki lider, daha sonra baş başa görüşmeyi yapacakları odaya beraber geçti.

Görüşmenin yapıldığı odaya gelişlerinde bir kez daha kameralara poz veren Trump ile Kim, basın mensuplarına kısa açıklamalar yaptı. Trump ile Kim'e sadece birer tercümanın eşlik ettiği buluşmanın ardından heyetler arası görüşmenin yapılacağı odaya geçerken iki lider basın mensuplarının yoğun sorularıyla karşılaştı.

"BURAYA GELMEK KOLAY OLMADI"

Görüşmeye ilişkin bir soruyu yanıtlayan Trump, Kim ile görüşmesini, "Zirve çok çok iyi gidiyor; (iki ülke arasındaki) ilişki harika." ifadesiyle tanımladı.

Trump ayrıca, bazı sorunların beraber çalışılarak çözüleceğini ve meselelerin birlikte ele alınacağını vurgulayarak, Kuzey Kore ile birlikte çalışmayı beklediklerini dile getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un tarihi zirve sonrasında imzaladıkları anlaşmada, “Kore Yarımadası’nda sürecek olan barışa” dikkat çekildi.

İkili arasında Singapur’da gerçekleşen tarihi zirve sırasında Trump ve Jong Un arasında imzalanan anlaşmada, ikilinin dört konuda aynı fikirde olduğu belirtildi. Anlaşma maddeleri şöyle:

1. Amerika Birleşik Devletleri ve Kuzey Kore, iki ülke halkının uzun süreli barış ve refahı için ABD-Kuzey Kore ilişkilerini geliştirmek için çalışacak.

2. ABD ve Kuzey Kore, Kore Yarımadası’nda uzun süreli ve sabit bir barış rejimi için güçlerini birleştirecek.

3. 27 Nisan Panmunjom Beyanı’na uygun olarak, Kuzey Kore Kore Yarımadası’nı nükleer silahlardan arındırma yolunda çalışmalara başlayacak.

4. Kimliği belirlenmiş olanların ülkelerine geri iade edilmesi dahil olmak üzere POW/MIA’den (savaş mahkumları/kayıplar) kalanların bulunması için çalışılacak. (Fotoğraflı)

Etiketler
Kuzey Kore