Koronavirüs görülen ilin açıklanmama nedeni bakın neymiş?

"Eğer ili açıklamış olsaydık hassasiyeti sadece o vilayete yoğunlaştırır, diğer illerdeki tedbiri azaltabilirdik. Her yerde hassasiyeti diri tutmak için açıklamadık…”

Koronavirüs görülen ilin açıklanmama nedeni bakın neymiş?

Önceki gece yarısı Türkiye'de ilk koronavirüs vakasına rastlandığını açıklayan Sağlık bakanı Fahrettin Koca, dün de kameralar karşısına geçerek kamuoyuna bilgi verdi. Ancak gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen vakanın görüldüğü il açıklanmıyor.

Bunun nedenini ise Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya bugünkü köşesinde aktardı. Dünkü AKP Grup toplantısının ardından Bakan Koca ile görüştüğünü yazan Sarıkaya, görüşmede yine o soruyu sordu.

İşte Bakan'ın koronavirüs vakası görülen ilin açıklanmaması için öne süürdüğü gerekçe:

Koronavirüse yakalanan kişinin hastalığı yurt dışından kapmış olduğunun da altını çizdi.
“Hangi ilde olduğunu neden açıklamadınız?” sorumuza verdiği yanıt ise dikkat çekiciydi:
“Virüsü almış olan kişinin kendisini ve ailesini karantinaya aldık. Eğer ili açıklamış olsaydık hassasiyeti sadece o vilayete yoğunlaştırır, diğer illerdeki tedbiri azaltabilirdik. Her yerde hassasiyeti diri tutmak için açıklamadık…”
Bu aşamada şu soruyu yönelttik:
“İran’da ilk vaka çıktığında siz ‘Kum kentini o an karantinaya alsalardı bu denli yayılmazdı’ demiştiniz. Ancak siz de ilk vakanın çıktığı yerin karantinaya alınmasını uygun bulmuyorsunuz?”
Yanıtı kısa ve net oldu:
“Tek bir hadiseye rastlandı, o da yurt dışı temaslı olduğu için karantinaya alma ve açıklama gereği duymadık. Eğer açıklasaydık, herkes sanki sadece orada varmış gibi bir algıya kapılıp, diğer illerdeki hassasiyeti düşürebilirdi.”

Etiketler
Koronavirüs Türkiye