MEB okulları Diyanet'e teslim etmeye devam ediyor

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü “Yönetici Gelişim Programı” çerçevesinde okullarda “İmam Hatip Okulları Yönetici Vizyon Semineri” düzenlemeye başladı.

MEB okulları Diyanet'e teslim etmeye devam ediyor

Bakanlık yerine vakıf ve dernek görünümlü yapıların okullardaki etkinliği artırıldı.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü “Yönetici Gelişim Programı” çerçevesinde okullarda “İmam Hatip Okulları Yönetici Vizyon Semineri” düzenlemeye başladı. İmam hatip yöneticileri için düzenlenen programlarla, bakanlık yerine Diyanet ile vakıf ve dernek görünümlü yapıların okullardaki etkinliği artırıldı.

Cumhuriye'ten Ozan Çepni'nin haberine göre Ankara’da imam hatipler için düzenlenen seminere katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet’in MEB ile işbirliğini de anlattı. Diyanet, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve ilahiyat fakültelerinin ortak faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Erbaş, “Periyodik toplantılar yapıyoruz. İmam hatiplerde eğitim daha nitelikli nasıl olmalı, bunun gayreti içerisindeyiz. Altı ayda bir il müftüleri toplantısı yapıyoruz. Bir toplantımıza tüm ilahiyat fakülteleri dekanlarını davet ettik. İlahiyat-Diyanet işbirliği konularını görüştük. Din Öğretimi Genel Müdürümüzü ekibiyle de birlikte davet ettik. Benzer toplantıları yaptık” dedi.

Erbaş askeri okullarda subaylara, askeri öğrencilere ve polislere seminer verdiklerini de belirtti. MEB yerine öğretmenlere seslenen Erbaş, “Öğretmenler, Diyanet, ilahiyat olarak ulaşabileceğimiz herkesi doğru dini bilgiyle donatmamız lazım” dedi.

VİZYON VE KÜLTÜR PROGRAMI

MEB, “vizyon programı” ve “imam hatip kültürü oluşturulması” adı altında çeşitli dini yapılardan oluşan Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu’nun da okullara girişine izin verdi.

Federasyonu oluşturan dernekler arasında İlim Yayma Cemiyeti, ÖNDER İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği’nin yanı sıra eğitim alanında örgütlenme faaliyetlerini sürdüren “Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği, Hayırlı İşler Yaptırma ve Devam Ettirme Derneği, Fidan Eğitim Kurumları Derneği, Bahçe Gençlik Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Bahçe Merkez Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Yeşilyalı Merkez Camii Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği, Siirt Kız Kuran Kursları Yaptırma Koruma ve Güzelleştirme Derği, Fatih Yatılı Erkek Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Bayburt Merkez Kuran Kursları Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği” isimli yapılar yer aldı.

Etiketler
MEB Okul