İran'dan ABD ve İsrail için flaş öneri

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İstanbul'daki İİT zirvesinde, ABD ve İsrail'e karşı siyasi ve ticari önlemler alınmasını önerdi.

İran'dan ABD ve İsrail için flaş öneri

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı'nın açılışındaki konuşmasında, olağanüstü zirvenin yanı sıra Filistin'le beraber olanlara teşekkürlerini sunarken, İsrail'in işgalci kuvvetleriyle Kudüs'e ve Filistin halkına karşı en büyük cürümleri işlediğini dile getirdi.

Uluslararası kanunlara karşı çıkarak ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasının Müslümanlara ve Hristiyanlara karşı yapılmış bir hareket olarak tanımlanabileceğini vurgulayan Hamdallah, "İki devlet çözümü üzerinde durmamız gerektiğini zaten biliyoruz. Kudüs barışın anahtarıdır. Daha önce yaptığımız olağanüstü toplantıda da aynı şeyi söylemiştik, Kudüs'e karşı yapılan bütün kanun dışı hareketlere ve işgalci İsrail'e karşı durmamız gerektiğini söylemiştik." diye konuştu.

Hamdallah, Kudüs'ün kutsal değerini kirletmemek için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Şu an işgalci güçlere karşı doğru mesaj göndermemiz gerekiyor, halkımız için stratejik bir adım atmamız gerekiyor. İşgalci, şu anda işgalci güçleriyle beraber bizim halkımızı öldürmeye ve katletmeye devam ediyorlar. Biz, her zaman uluslararası kanunların yanındayız ve aynı şekilde devam ediyoruz."

Filistin kararlarının desteklenmesi için politik hakların kullanılması gerektiğinin altını çizen Hamdallah, "ABD tarafından gözardı edilen kararlara karşı durmamız gerekiyor. Diplomatik ilişkileri kesebiliriz. Pratik siyasi ve kanuni adımlar atmamız gerekiyor işgalci güçlere karşı. İsrail ürünlerini boykot etmek gibi pratik adımlar atmamız gerekiyor. Filistin halkının ayakta durması için özellikle iskan konusundaki projeleri desteklememiz gerekiyor." diye konuştu.

Etiketler
Kudüs İsrail İran