Pentagon İran'ın füze saldırılarında yaralanan asker sayısını açıkladı

Pentagon, İran'ın ABD üslerine yaptığı saldırıların ardından yaralanan Amerikan askerleri hakkında açıklama yaptı.

Pentagon İran'ın füze saldırılarında yaralanan asker sayısını açıkladı

Pentagon sözcüsü Jonathan Hoffman, İran’ın 8 Ocak’ta Irak’taki ABD üslerine düzenlediği füze saldırısında, 34 ABD askerinin ‘beyin travması’ geçirerek yaralandığını açıkladı.

İran’ın saldırısı ardından ‘hiçbir Amerikan askerinin ölmediğini ve yaralanmadığını’ açıklayan ABD yönetimi, olaydan bir hafta sonra, 17 Ocak’ta, 11 askerin ‘beyin sarsıntısı’ geçirdiğini açıklamış, 22 Ocak’ta ise daha fazla askerin beyin sarsıntısı nedeniyle Almanya’da tedavi altına alındığını açıklamıştı. ABD Başkanı Donald Trump ise buna rağmen askerlerdeki rahatsızlıkların ‘önemli olmadığını’ öne sürmüştü.

CNN ‘anchor’ı Jake Tapper’ın Twitter’dan yaptığı paylaşıma göre, Pentagon sözcüsü Hoffmann, 34 ABD askerinin ‘beyin travmasına bağlı yaralanma’ (TBI) dolayısıyla tedavi altında olduğunu açıkladı. Hoffmann, sekiz askerin Almanya’dan ABD’ye götürüldüğünü, dokuzunun Almanya’da tedavi altında olduğunu, 16’sının Irak’ta tedavi edilip göreve döndüğünü, bir askerin ise Kuveyt’te tedavi edildiğini ve daha sonra Irak’taki görevine geri döndüğünü belirtti.

Etiketler
Pentagon İran Saldırı