Minik Umay SARMEK'le hayaline kavuştu

Sarıyer’de yaşayan 7 yaşındaki Umay Mutlu, Sarıyer Belediyesi’nin Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nda (SARMEK) aldığı eğitimle Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bale Bölümü’ne girmeye hak kazandı.

Minik Umay SARMEK'le hayaline kavuştu

Kültür, sanat, kişisel gelişim ve eğitimin bir arada olduğu Sarıyer Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nda eğitim gören bir çocuk daha geleceğine yön vermeyi başardı.

Kurslarda bale eğitimi alan 7,5 yaşındaki Umay Mutlu, Türkiye’nin en prestijli okullarından biri olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bale Bölümü’nü kazanarak hayallerini gerçekleştirmiş oldu.

BALEYİ SEVDİĞİNİ KENDİSİ FARKETTİ

Mutlu’nun annesi Rukiye Yanmış, kızının yeteneğini kendisinin fark ettiğini dile getirerek şunları söyledi:

“Vücudundaki esnekliği fark ettik ve şansımızı neden Mimar Sinan’da denemeyelim diye düşündük. Sarıyer Belediyesi dışında bir eğitim almadı, burada sınavlara hazırlandı ve başarılı oldu. Sınava girdiğimiz gün heyecanlıydık çünkü çok uzun yıllar bale eğitimi almış profesyonel çocuklar vardı. Sonuçlar açıklanınca çok mutlu olduk” dedi.

DERSLERİNİ HİÇ AKSATMADI

Sarıyer Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nda eğitim veren bale öğretmeni Kazım Balta, Mutlu’nun yağmur, kar demeden her eğitime katıldığını ifade etti.

Balta, “Mutlu çok özverili bir öğrenci, baleyi sevdi ve yapabileceğine inandı. Bu süreçte ailesinin desteği çok değerliydi. Çok istekliydi ve şansını denedi şimdi çok güzel bir yolda ilerliyor.

Derslerimizi hafta sonları Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde (BKSM) yapıyoruz. Bale derslerimize 5 – 8 yaş arası çocuklarımızı kabul ediyoruz. Merakı olan, denemek isteyen herkesi yeni kayıt döneminde kurslarımıza bekliyoruz.

Etiketler
Sarıyer Üniversite