CHP’nin gündemi ‘kayyum’ meselesi: Milletin iradesi yok sayılıyor

‘Kayyum’ gündemiyle toplanan CHP MYK’si ‘demokrasiye dönüş’ vurgusu yapılmasını kararlaştırdı. Toplantıda ayrıca bir sonraki PM toplantısının Sivas’ta yapılmasına karar verildi.

CHP’nin gündemi ‘kayyum’ meselesi: Milletin iradesi yok sayılıyor

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK toplantısında HDP’li belediyelere kayyum atanması, sınır ötesi askeri operasyonlar, Suriye’de yaşanan son gelişmeler, gelecek yıl Şubat ayında toplanması planlanan Olağan Kurultay hazırlıkları ve Genel Başkan Yardımcıları’nın çalışmaları masaya yatırıldı.

KURULTAY HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR

2020 yılının Şubat ayında yapılması planlanan 37’nci Olağan Kurultay hazırlıkları da toplantı gündemine geldi. Bu çerçevede Eylül ayının sonunda il kongrelerinin toplanacağı ifade edilirken yapılan hazırlıklarda sona gelindiği vurgulandı.

AKP’DEKİ KAVGAYA DEĞİNMEYİN

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, toplantıda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan uyarılar da geldi. Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta milletvekillerine, “AKP içindeki kavgaya dönük demeç vermekten kaçının” uyarısını yaptığı ve bu uyarıyı Genel Başkan Yardımcıları için de tekrarladığı ifade edildi.


MYK sonrasında açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP’nin Mardin, Diyarbakır ve Van’a atadığı kayyumlara tepki gösterdi. Sandıkların demokratik rejimler için çok önemli olduğunu ifade eden Öztrak, “Saraydaki bazı siyaset mühendisleri demokrasimizin yazını kışa çevirmeye çalışıyor, millet iradesi yok sayıyor. Sarayın kibirlisi, 23 Haziran’dan dersini almamış. Eğer bu başkanlar hakkında ciddi emareler varsa bunu kovuşturacak ve karara bağlayacak yer mahkemelerdir. Saray değildir” dedi.

DARBE OLURKEN NEREDEYDİN?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik, ‘Ben hayatımda böyle tatil yapmadım” sözlerine yanıt veren Öztrak, “Beyefendi hayatında tatil yapmamış. Ayıptır, günahtır. Terör örgütü bu memlekette askeri darbe yaparken kendileri Marmaris’te çalışma kampındaymış. Darbeyi eniştesinden öğrenen bir Cumhurbaşkanı olur mu? Tatildeyken oldu sayelerinde. Kardeşim Esat döneminde Esat ailesinde tatil yapan kimdi?” dedi.

HDP HEYETİ CHP’Yİ ZİYARET ETTİ

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve milletvekilleri Alican Önlü, Mithat Sancar ile Fatma Kurtulan’dan oluşan HDP heyeti, CHP Genel Merkezi’nde Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcıları ile bir araya geldi.

Toplantıda, kayyum atanan belediyelerin yanı sıra yeni Anayasa, yargı reformu ve ülkedeki demokratik gelişmeler ele alındı. HDP ile CHP heyeti arasında yapılan görüşmelerin ardından yapılan açıklamada, siyasi partilerin demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsurları olduğu hatırlatıldı. Açıklamada ayrıca farklı görüşlerin demokrasi için olmazsa olmaz bir öneme sahip olduğu belirtilerek, HDP heyeti ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği ifade edildi.

Etiketler
Sivas