Ayşe öğretmen tahliye edildi

Telefonla katıldığı programda açıklamaları nedeniyle hapse mahkum edilen öğretmen Ayşe Çelik, Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararının ardından tahliye edildi.

Ayşe öğretmen tahliye edildi

Anayasa Mahkemesi, telefonla katıldığı televizyon programında, "Çocuklar ölmesin" dediği için mesleğinden olan, "terör örgütü propagandası" yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapse mahkum edilen öğretmen Ayşe Çelik, Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararının ardından cezaevinden çıktı.

T24'ün aktardığı habere göre; Ayşe Çelik'in tahliye edildiğini duyuran avukatı Mahsuni Karaman "An itibariyle Ayşe öğretmen Cezaevinden çıkmış ve Deran bebeği ile hasret gidermekte" mesajını paylaştı.

Yüksek Mahkeme, bugün 2,5 yıl sonra Ayşe Öğretmen'e verilen cezanın "hal ihlali" oluşturduğu kararı verdi. Bu kararla Ayşe Çelik için tahliye yolu açıldı.

AYM kararının gerekçesinde "Terör veya terör örgütü ile bağlantılı olsa bile içinde şiddete başvurmayı cesaretlendirici ifadeler yer almayan, terör suçlarının işlenmesi tehlikesine yol açmayan, terör örgütünün ideolojisi, toplumsal veya siyasal hedefleri, siyasi, ekonomik ve sosyal sorunlara ilişkin görüşleri ile paralellik taşıyan düşünce açıklamaları terörizmin propagandası olarak kabul edilemez" ifadeleri yer aldı.

Yüksek Mahkeme'nin bu kararı, propaganda suçundan yargılanan 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' bildirisini imzalayan akademisyenler için de emsal oluşturabilecek.

Etiketler
Mahkeme Öğretmen Tahliye Telefon