Mansur Yavaş: Ayak oyunları ve entrika hazırlığı söz konusu

CHP ve İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Mansur Yavaş: Ayak oyunları ve entrika hazırlığı söz konusu

CHP ve İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yaptı.

CHP ve İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, “Yeni ayak oyunları ve entrikalarla seçime ve Ankaralıların hür iradesine müdahale hazırlıkları söz konusudur. Ankaralı seçmen nezdinde çoktan bitmiş seçimlere düşürülmek istenen her türlü gölge, tarafımızca takip ve ifşa edilecektir” dedi.

Mansur Yavaş, rakiplerinin kendisi hakkındaki ortaya attığı iddialara ilişkin yeniden açıklama yaptı.

Şahsına yönelik kumpas kurulduğunu belirten Yavaş şöyle konuştu:

“Kurdukları tuzağın ayaklarına dolanması, anlaşılan o ki, Ankara’daki yarışı hukuk dışı yollarla alabileceklerini zannedenlerin art niyetlerini durdurmaya yetmemiştir.

Buradan uyarıyorum: Yeni ayak oyunları ve entrikalarla seçime ve Ankaralıların hür iradesine müdahale hazırlıkları söz konusudur. Her türlü yalan, iftira ve komploya rağmen, anketlere yansıdığı biçimde, aradaki farkın artık kapatılamayacak boyutlara ulaşmış olması, rakibimizi yeni arayışlara itmiştir,”

Kendisini PKK ile ilişkilendirme provokasyonlarının tutmadığını kaydeden Yavaş, “O komplodan da sonuç alınamayıp, anketlerdeki büyük farkın daha da açılması durdurulamayınca, bu defa yeni bir komployu hayata geçirme hazırlıkları başlatılmıştı” dedi.

Ucuz siyaset

Demokrasiye, hukuka ve Ankaralıların hür iradesine karşı girişilecek tavırların sadece Ankara’da değil tüm Türkiye’de seçimlere gölge düşüreceğini belirten Yavaş, şunları kaydetti:

“Milletimiz, utanç verici suçların sahibinden ‘saygın işadamı’, mağdurdan ise ‘dolandırıcı’ çıkarmaya çalışan ucuz siyaseti teşhis etmiştir ve bu siyasetin sahiplerine hak ettiği dersi vermek için sandığı beklemektedir.

Seçmenlerin hakemliğinden korkanların ve sahadan gelen kötü sonuçlarla paniğe kapılıp hukuk dışı yollarla çare arayanların zavallılığı sonuç vermeyecektir. Bu komplolardan sonuç alınmasına ne biz, ne de Ankara seçmeni izin verecektir.

Karşımızdaki koroya, önceki gün HDP Genel Başkanı Sezai Temelli’nin, ardından da Doğu Perinçek ve Aydınlık gazetesinin eklenmiş olması, sadece ve sadece doğru yolda olduğumuzun ispatıdır. Ankaralı seçmen nezdinde çoktan bitmiş seçimlere düşürülmek istenen her türlü gölge, tarafımızca takip ve ifşa edilecektir.”

Yavaş, Mamak Kutludüğün Mahallesi’ndeki Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Yavaş, hakkındaki “sahte senet” iddialarına ilişkin şöyle konuştu:

Adamın biri, bana sahte senet verdi. Sahte olduğu mahkemede çıkınca gittim, şikayet ettim. Sahte senedi bana bilerek verdiği için 4 sene hapis yedi. Bu ahlaksızın televizyonda bir sürü pisliği çıktı. Mansur Yavaş’ı karalamak için böyle bir adamın arkasında duruyorlar. Kesinleşmiş sahtekarlıktan cezası var. Ben mal beyanını Türkiye’de ilk kez yayınlayan biriyim. Bunlarla bizi karalayamazlar.”

Etiketler
Mansur Yavaş iddianame Ankara İYİ Parti Mansur Yavaş