Yavaş'tan Gökçek'e: İhtimalimiz bile yok!

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, "Vatandaşlarımız demokrasiye küsmesinler, sandığa gitsinler" dedi.

Yavaş'tan Gökçek'e: İhtimalimiz bile yok!

Seçimlerde sandık güvenliği konusuna çok önem verdiklerini belirten CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, "Bu bizim boynumuzun borcu. Vatandaşlarımız demokrasiye küsmesinler, sandığa gitsinler" dedi. Yavaş, Mengü’nün, “Siz Ankara’ya hizmet etmiş belediye başkanları arasında Sayın Melih Gökçek’i ziyaret eder misiniz?” sorusuna “Maalesef. Şu saatten sonra yan yana gelme ihtimalimiz bile yok." yanıtını verdi.

31 Mart 2019’da gerçekleşecek seçimler için çalışmalarını hızla sürdüren Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Deutsche Welle Türkçe için Nevşin Mengü’nün sorularını cevapladı.

Ankara’da 25 yıllık yönetimin ardından ulaşım, su, park ve bahçeler konusunda hala sıkıntıların yaşandığını ifade eden Mansur Yavaş, “Mutlaka iyi yaptıkları şeyler de vardır ama Ankaralılar her şeyden önce hem zihniyet hem de yönetim değişikliğini bekliyor” dedi.

“BENİMLE KAYNAK ANLAYIŞI FARKLI”

Cumhur İttifakı’nın adayı Mehmet Özhaseki’nin ‘Arkamızda ağamız var’ yorumunun hatırlatılması üzerine Yavaş, “Bence zaten kendisine güvenmeyen insanın ortaya çıkmaması lazım. Kendisi Kayseri belediye başkanlığı yaparken, sadece Cumhurbaşkanlığı kaynakları ile mi başkanlık yaptı acaba sormak lazım” dedi. AK Parti’nin 18 yıldır Türkiye’yi yönettiğini kaydeden Yavaş, şöyle devam etti:
“Ankara’da da kendi partisinin belediye başkanı vardı. Hangi yatırımı aldı? Ankapark gibi ölü yatırımlara öncelik verdiği için metroyu Ulaşım Bakanlığı yapmak zorunda kaldı. Aynı bütçe ile Ankara metrosu yapmış olsaydı, hükümetten tek kuruş almadan yapmış olacaktı. İnsanların öncelikleri farklı, kaynak anlayışları da farklı. Benimle onların kaynak anlayışı tamamen farklı. Her konuda kendilerini hükümete dayayacaklarsa bence hiç aday olmasınlar.

“SIRTINI DEVLETE DAYAYANLARIN İDDİASIDIR”

İkincisi o cümlede çok yanlıştı. Cumhurbaşkanlığı gibi saygın bir makama ‘ağa’ demek cumhurbaşkanlığıyla bağdaşmayan anlamlar da çıkabilir. O zaman ben dahil Türkiye’deki hiçbir muhalefet partisinin aday olmaması lazım. O zaman belediye başkanlığı seçimlerini de kaldırsınlar. O zaman Sayın Özhaseki, ‘Bakın Cumhurbaşkanı Ankaralıların iradesini hiçe sayacak’ mı demek istiyor? Elbetteki muhtarından, devletin en üst makamına kadar herkesle işbirliği yapacağız. Ayrıca ben ilk defa muhalafette belediye başkanlığı yapmayacağım. 10 yıllık belediye başkanlığı hayatımın 6 yılı muhalefette geçti. Recep Tayyip Erdoğan’dan da Cemiş Çiçek’den de para aldım. Herkesten para aldım. Yani Ankara için güzel bir proje olacak da Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan buna hayır mı diyecek? Bu konuşmalar, kendine ait hiçbir projesi olmayan, sırtını devlete dayayan, karşı tarafı küçümseyen insanların iddiasıdır.”

“YANYANA GELME İHTİMALİMİZ BİLE YOK”

CHP’nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaretinin sorulmasının ardından Yavaş, “Seçildikten sonra gitmem gerekiyorsa, tabiki gideceğim. Ekrem İmamoğlu daha önce İstanbul’a hizmet etmiş belediye başkanlarını ziyaret amacıyla Sayın Erdoğan’ı ziyaret etti” dedi.

Yavaş, Mengü’nün, “Siz Ankara’ya hizmet etmiş belediye başkanları arasında Sayın Melih Gökçek’i ziyaret eder misiniz?” sorusuna ise şu şekilde cevap verdi:
“Maalesef. Şu saatten sonra yan yana gelme ihtimalimiz bile yok. Yaptığı açıklarsanız çok mümkün görünmüyor. Ben de rakiplerimle televizyonlarda rahat rahat tartışıp, projelerimi anlatmak isterdim. Ben belediye başkanının siyaset yapmasına karşıyım. Sayın Gökçek’i de çok eleştirdim bu konuda. Aynısını ben yapmayacağım. Ben işime bakacağım. Ben yaptığım işlerle gündem de olmak isterim.”

“BELEDİYENİN İYİ İŞLERİNİ DE DURDURMAK DEMEKTİR”

Seçildiği takdirde belediyede çalışan işçileri işten çıkarmayacaklarının altını çizen Mansur Yavaş, “Üst kademede bazı değişiklikler yapabiliriz. Ancak, işçi kardeşlerimizi çıkarmayı düşünmüyoruz. Onlar bizim mesai arkadaşımız. Ekmeğini alın teriyle kazanan kardeşlerimize hiçbir şekilde dokunmayacağız. Zaten, onları işten çıkarmamız demek belediyenin yaptığı iyi işleri de durdurmak demektir. Bu akla mantığa aykırıdır” dedi.

“ANKARA’NIN BÜTÇESİ BUNA YETER”

Ankara’nın ana arterlerinde oluşan trafiği yeni yollarla değil, raylı sistem ağını geliştirerek çözeceklerini ifade eden Yavaş, şöyle konuştu:
“Eskişehir Yolu’nu 8 şeride çıkarttık. İnsanlar ilk başta rahatladı. Ama çözümü bu değil. Siz ne kadar şerit genişletirseniz, yol yaparsanız o kadar aracı trafiğe dahil edersiniz. Bunun tek bir çözümü vardır: toplu taşıma. Orada bir de Bilkent Şehir Hastaneleri açıldığı zaman Allah korusun ambulanslar geçemeyecek. Biran evvel raylı sistemleri, metroyu, havadan raylı sistemleri devreye sokup, toplu taşımaya geçmek. Bunlarında otobüsleri, dolmuşları ve taksileri de modernize edip buna dahil etmeniz gerekir. Ben bu işlerin çok rahat çözülebileceğini ve Ankara bütçesinin buna yeteceğini düşünüyorum.”

“DEMOKRASİYE KÜSMESİNLER”

Seçim güvenliği konusunda da açıklamada bulunan Yavaş, “Ben bunu çok önemsiyorum. Bu bizim boynumuzun borcu. Vatandaşların kazandığınıza ya da kaybettiğinize ikna olması, sandığa giren oyun aynen geri çıkması önemli. 70-80 yaşındaki vatandaşlar, akrabalarının sırtlarında geliyor sandığa, bu ne kadar değerli bir şey” diye konuştu. Son dönemlerde yapılan bütün seçimlerin tartışmalı olduğunu hatırlatan Mansur Yavaş, “Ülkem adına üzülüyorum. Artık dışarıdan seçimler için gözlemci gönderiyorlar, çok üzülüyorum. Biz, seçim sonuçlarını sağlıklı bir şekilde alıp televizyonda ilan ettiğimizde YSK da aynı rakamı vermeli. Bunun için hazırlık yapıyoruz. Bunu, insanların sandığa gitmemesi, demokrasiye küsmemesi açısından çok çok önemli buluyorum. Bunu da başaracağız” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Mansur Yavaş Ankara