Tekerlekli sandalyede ve protezli Barbie geliyor

Amaç ‘güzelliğin çeşitli temsilleri' olduğunu göstermek.

Tekerlekli sandalyede ve protezli Barbie geliyor

Daha önce Frida Kahlo gibi pek çok ilham veren kadının Barbie bebeklerini üreten, ABD adına olimpiyatlarda yarışan ilk eskrimci Ibtihaj Muhammed'den esinlenerek ilk başörtülü Barbie’yi yapan oyuncak markası Mattel, 2019 koleksiyonunda tekerlekli sandalyeli ve protezli bebek çeşitlerine yer verecek.

Yeni oyuncak serisiyle fiziksel yetersizliğe dair tartışmalarla savaşmayı hedefleyen Mattel, protezli bebek için, doğuştan önkolu bulunmayan ve şu anda 13 yaşında olan Jordan Reeves ile birlikte çalışacak. Protez kısmının çıkarılabilir olmasıyla daha gerçekçi bir bakış sunulması hedefleniyor.

Mattel, tekerlekli sandalyeli oyuncağın tasarımı için, konunun uzmanları ve Kaliforniya Üniversitesi'nde firmanın adını taşıyan çocuk hastanesindeki ekiple birlikte çalışacak. Firma, 'Barbie fanlarının en çok talep ettiği aksesuarın tekerlekli sandalye olduğunu' söyledi.

NTV'de yer alan habere göre, şirket ayrıca, engelli rampası da olan bir 'Barbie'nin Rüya Evi' üretecek.

Geçmiş yıllarda siyah Barbie, kilolu Barbie gibi versiyonlar da satışa çıkaran Mattel’in eşcinsel evlilikleri desteklemek için bir evlilik seti çıkarmayı düşündüğü de konuşuluyor.