Gazeteci Ayşe Düzkan cezaevi yolunda

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin 'Nöbetçi Genel Yönetmenliği' kampanyasına katıldığı için hapis cezasına çarptırılan Ayşe Düzkan bugün cezaevine giriyor.

Gazeteci Ayşe Düzkan cezaevi yolunda

KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katıldığı için yargılanan ve hapis cezası onaylanan gazeteci Ayşe Düzkan bugün cezaevine giriyor.

İstanbul Bakırköy Adliyesi'nde savcılığa çıkmadan önce Twitter hesabını da kapatan Ayşe Düzkan, Artı Gerçek'e yaptığı açıklamada, "Özgür Gündem Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği, her şeyden önce gazeteciliği korumaya yönelik bir dayanışma ve bu topraklarda barış talebine sahip çıkmak anlamına geliyor" dedi.

Gazeteci Kumru Başer de 'Maphushane yolları' başlığıyla paylaştığı tweetinde savcılığa çıkmak için Bakırköy Adliyesi önünde bekleyen Ayşe Düzkan'ın fotoğrafını paylaştı.

DÜZKAN'A 1 YIL 6 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Özgür Gündem gazetesinin 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına destek verdikleri için yargılanan gazeteciler Ayşe Düzkan, Hüseyin Aykol, Memet Ali Çelebi, Hüseyin Bektaş ve Ragıp Duran hakkındaki dava 16 Ocak 2018'de karara bağlanmıştı.

Artı Gerçke'te yer alan habere göre, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlaması ve 'bir kereden fazla benzer suç işlediği' gerekçesiyle Hüseyin Aykol 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılırken, Ayşe Düzkan, Ragıp Duran, Hüseyin Bektaş ve Mehmet Ali Çelebi'ye ayrı ayrı 1 yıl 6'şar ay hapis cezası verilmişti.

Etiketler
Cezaevi Hapis cezası