Uğur Dündar'dan Akit'e sert yanıt: Paçavra...

Akit'in yazı işleri müdürü Ali Karahasanoğlu, Uğur Dündar'ı hedef gösterdi. Dündar'dan Karahasan'a yanıt gecikmedi.

Uğur Dündar'dan Akit'e sert yanıt: Paçavra...

GERÇEK GÜNDEM Akit'in yazı işleri müdürü Ali Karahasanoğlu, 'hakaretlerin, tehditlerin bir numaralı sorumlusu' diyerek Uğur Dündar'ı hedef aldı.

Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi programına bağlanan Uğur Dündar iddialara yanıt verdi.

Karahasanoğlu'nun yazısından bir bölüm aktaran Ayşenur Arslan, "Gülüp geçmek gerekiyor herhalde. Sanki Halk Arenası bir örgüt hücresiymiş de sen de sorumlusuymuşsun gibi. Sen ne dersin, nasıl yorumlarsın bunları?" diye sordu.

Halk Arenası Dündar, "Aslında ben o programdaki konuşmaların cımbızlanarak biraz önce adını andığın paçavra başta olmak üzere çarptırılacağını ve hedef gösterileceğini tahmin ediyordum. Bu program büyük bir seyirci kitlesi tarafından izleniyor. Yayınlandığı geceler bütün kanallar arasında birinci oluyor. Dolayısı ile halkın gerçekleri öğrenmesine hizmet eden çok az sayıda yayın kuruluşu ve program kaldığı için bizler hedefteyiz. İsteniyor ki gazeteciliğin evrensel gereğini yapan insanların sesi çıkmasın" dedi.

Akpınar ve Gezen'in sözlerinin çarpıtıldığı belirten Uğur Dündar şunları söyledi; "Ben Metin Akpınar, Müjdat Gezen gibi Türkiye'nin yetiştirdiği gurur kaynağımız olan, dünya çapında saygın, hocalık yapan, tiyatromuzun dev çınarları... İkisi de son derece aydın, öğrencileri tarafından büyük saygı ile değerlendirilen bizim gurur kaynaklarımız. Öyle saçma sapan iddialar atılıyor ki ben onların söylediklerini telkin etmişim. Bu herşeyden önce Akpınar ve Gezen'e büyük hakarettir. onlar olmasa herhangi başka biri de olsa ben programdan önce kimseyle ne konuşacağımı tartışmam. Bilirler ki ülkenin gündeminde var olan bütün konular o akşam Halk Arenası'nda konuşulacaktır. Dikkat edersen ben yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için ekstra uyarıda bulunma ihtiyacında bulundum. Örneğin "darbeler geride kalmıştır aman bir daha olmasın" gibi çıkışlar yaptım. Çarptırılacağını tahmin ettiğim için yaptım. Çok kalabalık kitlelerle program yaptık, insanlar bazen canlı yayında tepkilerini yuhalama olarak gösterebiliyorlar. Ben "aman aman asla" diyerek engel oluyorum. Benim programımda kimsenin kişilik haklarına saldırılmasına izin vermiyoruz.

Metin Akpınar'ın demokrasi kaygısını ifade etmesi ve devamında "Seçimi kazanan başım üstüne demesi de başlı başlına yetiyor. Müjdat Gezen demokrasi ve hukukun üstünlüğü uğruna mücadelesi nedeniyle darbe dönemlerinde zincirlenerek hapse atılmış bir kişi. Bu iddilar fevkalede üzüyor. Bu büyük bir haksızlıktır.

Etiketler
Metin Akpınar Müjdat Gezen Uğur Dündar