Erdoğan'dan 'Fatiha'lı bol nasihatlı konuşma

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜGVA'nın üçüncü genel kurulunda konuştu.

Erdoğan'dan 'Fatiha'lı bol nasihatlı konuşma

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜGVA'nın üçüncü genel kurulunda konuştu.

Erdoğan'ın konuşması sık sık Tekbir ve 'Tek yol şehadet' sloganları ile bölündü. Erdoğan Genel Kurul'da bir de Fatiha okuttu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bize ibadetten şaşmamayı nasihat eden atalarımızı takip etmemiz gerekiyor.

Bu çatı altında buluşan her gencimiz mukaddes kültürümüzün sahibi olmalıdır. Sizler bizim geleceğimiz ve umudumuzsunuz. Sizler bizim iftihar kaynağımızsınız.

Herbirinizin ahlakına, kabiliyetine, birikimine, Türkiye'nin başarılı olacağı gerçeğine inandığım gibi inanıyorum. İşte bunun için 2053 ve 2071 geleceğinin oluşturulması görevini sizlere devrediyorum.

Bize doğruluktan şaşmamayı ve ibadeti tavsiye eden ecdadımıza kulak verin. Cumhuriyeti nice badirelerden kurtararak bugünlere getirdik. Bizler millet olarak daima tarihin öznesi olduk. Dünyanın neresinde olursa olsun hep haktan yana saf tuttuk. Her zaman mazlumların ve mağdurlarını hamisi olmak için çalıştık. Ama milletin hakimi değil, hizmetkarı olduk. Bu sayede gönüllere girdik, kalplere girdik. Bize kibir yakışmaz. Karşımdaki gençliği ehli tevazu olarak görüyorum.

Aradan asırlar geçmiş olsa da hala bizleri gönüllerinde yaşatanlar yine kalplerini bize açıyorlar. Çünkü biz gittiğimiz her yere ne diyerek gittik: Esselamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü... Bu yüzden coğrafyamızda başı sıkışan herkes, dini, mezhebi, ırkı ne olursa olsun yüzünü Türkiye'ye çeviyor. Yabancılar mültecilere vebalı muamelesi yaparken, biz soframızı milyonlara açtık. Çünkü biz yaradılanı severiz, yaradandan ötürü...

KİBİR UYARISI!

Hocam bana 'aynanın karşısında konuş kekemelik bile gider derdi.

Kibirli insan sarımsak kokan ağız gibidir. Herkesi kendisinden uzaklaştırır. Bu yüzden muhabbetinizi herkese karşı geniş tutmanızı tavisye ediyorum. Vakfımızın değerlerini kağıt üzerinde bırakmayacağınıza eminim.

Ülkemizde geleceğini başka yerlerde arayan tek bir genç kalmayana kadar hiçbirimize durmak dinlenmek yoktur. İnanmak başarmanın yarısıdır. Bugün burada inanmış, başarıyı bu yüzden zaten yakalamış bir gençlik görüyorum. Kararlıyız başaracağız.

Etiketler
TÜGVA