Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan: 'Türkiye’de her şey laik hukuk makinasının esareti altındadır'

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, "Türkiye’deki laik hukuk sistemi 'emperyalisttir'! Üstelik de Batılı emperyalistlerin kölesi katmerli bir emperyalizmdir bu!" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan: 'Türkiye’de her şey laik hukuk makinasının esareti altındadır'

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, bugünkü yazısında Türkiye'deki hukuk sistemine eleştiriler yöneltti.

Kaplan, “Guattari’nin dilbilimciler ve dil konusunda söylediklerini Türkiye’deki laik-pejmürde hukuk sistemine aynen uyarlayabiliriz.Türkiye’deki laik hukuk sistemi 'emperyalisttir'! Üstelik de Batılı emperyalistlerin kölesi katmerli bir emperyalizmdir bu!" görüşünü savundu.

Kaplan yazısında, "Emperyalisttir'; çünkü Türkiye’de her şey laik hukuk makinasının esareti altındadır ve hukuk sistemi, halkın iradesinin yansıdığı yegâne kurumlar olan yasama ve yürütme üzerinde de tek hükümrandır; demoklesin kılıcı gibi durmaktadır. Bu ülkede, görünüşte, kral da, krallık da yok! Ama gerçekte, bu ülkede hukuk, 'kral'dır; hukuk sistemi ise 'krallık'! 'Hukuk kralları', bu milletin çocuklarına düşman muamelesi yapmışlardır! Türkiye’nin -paşa keyifleri nasıl istiyorsa öyle hareket eden- hukuk krallığının krallarının 'astığı astık, kestiği kestik'tir!" ifadesini kullandı.

Etiketler
Yusuf Kaplan Laik Yeni Şafak Türkiye