Mustafa Şentop'tan tepki çekecek Boğaziçi yorumu: Burada başka bir tablo var

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun kayyum rektör olarak atanmasıyla başlayan olayları değerlendirdi.

Mustafa Şentop'tan tepki çekecek Boğaziçi yorumu: Burada başka bir tablo var

Yeni bir anayasa yapmanın 'ütopya olmadığını, mümkün olduğunu' söyleyen TBMM Başkanı Şentop, Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşen olaylarla ilgili de yorumda bulundu.

Şentop'un ifadeleri şöyle:

"Özellikle çevremizde gelişen, Rusya'daki olaylarla birlikte baktığımızda sanki bir süre sonra yapılması düşünülen, beklenen, muhtemel olaylar için burada bir eylemlilik çekirdeği oluşturmak, bunu sıcak tutmak gibi bir amaç varmış gibi düşünüyorum. Çünkü bunu başka türlü izah edebilmek, bunu bir rektör ataması bağlamında izah edebilmek mümkün değil, tüm parametreleri bir araya getirdiğimizde."

Boğaziçi Üniversitesi'nden yaşanan olaylarda 'başka bir hazırlığın ipuçlarının görüldüğünü' söyleyen Şentop, "Burada başka bir tablo var. Başka bir hazırlığın ipuçları görülüyor, seziliyor. Buna devlet müsaade etmez." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma günü yaptığı açıklamada Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylara tepki göstererek, "Bir daha Gezi olaylarıyla aynı yere getiremeyecekler" demişti. Erdoğan, yapılan yorumları da eleştirerek, "Kendisini atamamızdan dolayı televizyon kanalları çıkmış 'istifa etsin'. Yürekleri yetse 'Cumhurbaşkanı da istifa etsin' diyecekler" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi protestoları Boğaziçi Üniversitesi Mustafa Şentop TBMM