Mark Zuckerberg artık dünyanın en zengin üçüncü kişisi

Geçtiğimiz haftaya kadar listede dördüncü sırada yer alan sosyal medya devi Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg‘in artık dünyanın en zengin üçüncü kişisi olduğu açıklandı

Mark Zuckerberg artık dünyanın en zengin üçüncü kişisi

Webrazzi- Facebook, Amazon, Microsoft… Uzmanlar hangisi ilk trilyon dolarlık şirket değerine ulaşacak diye analistlerini yapa dursun, şirketlerin kurucuları da dünyanın “en zengin kişileri” olma ünvanı ile sık sık gündemdeler.

Geçtiğimiz haftaya kadar listede dördüncü sırada yer alan sosyal medya devi Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg‘in artık dünyanın en zengin üçüncü kişisi olduğu açıklandı. Zuckerberg 81,6 milyar dolarlık serveti ile üçüncülüğü 88 yaşındaki Waren Buffet’ın elinden aldı. Buffet’ın yaklaşık 300 milyon dolar farkla tahtını 34 yaşındaki Facebook CEO’suna kaptırması ile de bir ilk yaşandı. Böylelikle artık listenin ilk üç ismi tamamen teknoloji şirketlerinin kurucularından oluşuyor.

Zuckerberg’in yükselişinin arkasında ise elbette yatırımcılar var. Patlak veren Cambridge Analytica olayının ardından, 27 Mart’ta 152,22 dolar ile son 8 ayın dibini gören Facebook hisseleri, yatırımcıların şirketi kucaklaması ile geçtiğimiz cuma günü 203.23 dolar ile haftayı kapattı. Bu yüksek değer Facebook tarihinde de bir ilk olma özelliğini yaşıyor.

Bezos’un serveti 140 milyar dolar
Bildiğiniz üzere Microsoft kurucusu Bill Gates ve Amazon kurucusu Jeff Bezos arasında bu konuda ciddi bir yarış var. Yıllarca dünyanın en zengin insanı ünvanına sahip Bill Gates geçtiğimiz yıllarda yerini Bezos’e kaptırmıştı. Gates, kısa bir süreliğine tekrardan birinciliği gögüslese de, Bezos 140 milyar dolardan fazla serveti ile açık ara Bill Gates’in önünde. Gates’in ise 93 milyar dolar serveti olduğu belirtiliyor.

Etiketler
Mark Zuckerberg Facebook