Başsavcılıktan 'çıplak arama' iddiaları hakkında sosyal medya soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun "çıplak arama" iddiasıyla ilgili sosyal medya hesaplarıyla ilgili resen soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan 'çıplak arama' iddiaları hakkında sosyal medya soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'çıplak arama' iddiaları hakkında sosyal medyada yapılan paylaşımlar hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada polis merkezleri ve cezaevlerinde çıplak olarak arama yapıldığını iddia eden kişilerin, FETÖ silahlı terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Anayasal düzenine yönelik hedeflerini meşru göstermek ve bu hedef lehine kamuoyu oluşturmak amacıyla kasıtlı olarak paylaşımlarda bulunduğu şüphesini destekleyen emarelerin tespit edilmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Açıklamada, "Soruşturma kapsamında özel yasa hükümleri gereğince farklı soruşturma/kovuşturma usulü öngörülen kişiler hakkında, yasal düzenlemelere göre işlem tesis edilecektir” ifadeleri yer aldı. (DHA)

Etiketler
Kocaeli Ankara HDP Milletvekili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı