Outlook için beklenen özellik geldi

Microsoft’un mail hizmeti olan Outlook, bugün gece modu özelliğini kullanıcılarına sundu.

Outlook için beklenen özellik geldi

Outlook.com üzerinden kullanıma sunulan gece modu özelliği göz sağlığını koruyacak gibi görünüyor.

Microsoft, geçtiğimiz günlerde Outlook.com‘un Beta aşamasında olan yeni arayüzünü herkesin beğenisine sunmuştu. Kullanım kolaylığı ile öne çıkan bu arayüze yeni bir özellik daha eklendi. Windows 10’da siyah temaya geçiş yaparak büyük beğeni toplayan Microsoft, bu özelliği mail hizmetine de sundu.

Renkleri tersine çeviren ve göz sağlığını koruyan siyah tema seçeneği gece modu olarak sunuluyor. Şimdilik belli başlı kullanıcıların kullanabildiği gece modu özelliği çok yakında tüm kullanıcıların beğenisine sunulacak. İnternet tarayıcısı üzerinden kullanılabilen gece modunun, ilerleyen dönemlerde iOS ve Android‘de de kullanılması bekleniyor.

Microsoft cephesini bu yıl örnek alan Apple da macOS Mojave ile siyah tema seçeneğini sistemin tamamına getireceğini açıklamıştı.

Eğer kullandığınız uygulamalarda gece modu özelliği yoksa göz sağlığı için F.lux gibi mavi ışık filtresi uygulamalarını kullanabilirsiniz. Mavi ışık filtresinin; iOS, macOS ve Windows 10 platformlarında tümleşik olarak yer alacak. Android için ise Play Store’da çeşitli uygulamalar yer alıyor. (donanimgunlugu.com)

Etiketler
Microsoft