Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi sağlık çalışanlarından çağrı: Tükendik

İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi sağlık çalışanları, taleplerin sıralandığı açıklamada, "Hastalara daha iyi hizmet vermemiz, bu savaşı kazanmamız için bize destek verin" diyerek çağrıda bulundu.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi sağlık çalışanlarından çağrı: Tükendik

İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi sağlık çalışanları, "Hastalara daha iyi hizmet vermemiz, bu savaşı kazanmamız için bize destek verin" diyerek çağrıda bulundu.

BirGün'de yer alan habere göre, sağlık çalışanlarından yapılan açıklamada, "Öncelikle geçmiş olsun İzmir. Hem depremde hem de pandemi savaşımızda tüm kaybettiklerimiz adına başımız sağolsun" denildi.

Açıklama, şöyle devam etti:

"Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de mart ayında baş gösteren Covid-19 pandemisi nedeniyle sağlık çalışanları olarak çocuklarımızdan, ailelerimizden ayrı kalarak 24 saat nöbet esasına göre tarifi mümkün olmayan zorluklar ile çalıştık, bu uğurda öldük, ölmeye de devam ediyoruz.

Pandemi enkazının altında kalan sağlık çalışanları, kurtarılacağı umudu ile beklerken, yöneticiler yeni enkazlar üzerimize atmaktadır, bizler tükendik."

"Bizler tükeniyoruz, tükendik" denilen açıklamada, "Gelinen noktada Çam ve Sakura Şehir Hastanesi sağlık çalışanları olarak her türlü çağrıya rağmen yetkili sendikadan destek alınmaması üzerine mesaimizi aksatmadan ve hasta mağduriyetine sebep plmadan 5-6 Ekim 2020 tarihlerindeki 'geçinemiyoruz, tükendik' haykırışımıza somut hiçbir cevap verilmedi. Aksine kısıtlı hekim sayımız olmasına rağmen üzerimizdeki iş yükü artırılmakla beraber ciddi mobbing ve baskılara maruz bırakıldık" ifadeleri kullanıldı.

Sağlık çalışanlarının açıklamasında şu talepler sıralandı:

>> Randevu sistemini esnetin, güvenli çalışma ortamı sağlayın

>> Pandemi yönetiminde bizleri de söz sahibi yapın

>> Sağlıkta şiddete son verin

>> Sırf bu hastanede olduğumuz için oluşan ekonomik kayıplarımızı telafi edin

>> Performans ödemelerimiz için hastamemizin kar etmesini beklemeyin

>> Sabit ödemelerimizi hastane bütçesinden merkezi bütçeye aktarın

Açıklama, şu ifadelerle son buldu: "Bizler tükendik; Bizler ölmeden hastalara daha iyi hizmet vermemiz, bu savaşı kazanmamız için bu çağrımız ve çığılığımıza ses verin, destek verin."

Etiketler
Başakşehir Ağrı Hastane