AKP seçimden önce verdiği sözleri unuttu! Oy yoksa yatırım yok

Eskişehir Seyitgazi’de 31 Mart yerel seçimlerinden önce sözü verilen, Sağlık Bakanı’nın açıklamasıyla da yatırım sürecinin başladığı duyurulan hastane, seçimi CHP kazanınca unutuldu.

AKP seçimden önce verdiği sözleri unuttu! Oy yoksa yatırım yok

Eskişehir Seyitgazi’de 31 Mart yerel seçimlerinden önce sözü verilen, Sağlık Bakanı’nın açıklamasıyla da yatırım sürecinin başladığı duyurulan hastane, seçimi CHP kazanınca unutuldu.

Birgün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, AKP iktidarının, seçim kaybettiği bölgelerde vaat ettiği yatırımları yapmadığı ortaya çıktı. 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerden önce Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi için verilen, ‘On yataklı Kırka Entegre Hastanesi’ sözü için hiçbir adım atılmadığı, seçim döneminde temeli atılan Kültür Merkezi inşaatının ise yarım bırakıldığı belirlendi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Eskişehir ziyaretinde yatırım sürecinin başladığını duyurduğu, hastane projesi seçimin ardından adeta unutuldu. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Hastane yapılacak denilen yerde yeller esiyor. Sağlık meselesi, siyaset üstü bir meseledir” dedi.

AKP seçimden önce verdiği sözleri unuttu! Oy yoksa yatırım yok - Resim : 1
Bakan Koca, hastanenin müjdesini veriyor.

İKİ YILDIR ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI

CHP’li Çakırözer, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ve CHP ilçe yöneticileri, Kırka Mahallesi’ndeki Sağlık Ocağı’nı ziyaret etti. Sağlık Ocağı çalışanları ile sohbet eden Çakırözer, yerel seçimlerden önce sözü verilen hastanenin yapılacağı belirtilen alanı da ziyaret etti.

Alana tek bir çivi bile çakılmadığı görülürken Çakırözer, verilen sözlerin yerine getirilmemesini eleştirerek şunları söyledi: “Kırka’daki sağlık ocağı yeterli değil. Akşam dörtten sonra tek doktor dahi yok. İlçenin acil hastaneye ihtiyacı var. Seçim döneminde AKP milletvekilleri ve AKP’li adayla birlikte buraya gelip hastane sözü verdiler. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Eskişehir ziyaretinde 10 Yataklı Kırka Entegre Hastanesi için yatırım sürecinin başladığını duyurdu. Seçimi CHP kazandı ve aradan neredeyse iki yıl geçti. Hastane yapılacak dedikleri yerde yeller esiyor. Seçimi kaybettik diye Seyitgazi’nin en temel ihtiyacı olan sağlık tesislerinden vazgeçilmesi, vatandaşı cezalandırmak demektir.”

Seyitgazi’de hizmet veren ve seçim öncesinde temeli atılan Kırka Kültür ve Sanat Merkezi inşaatının da yarım bırakıldığı öğrenildi. İktidarın, “Yenisini yapacağız” diyerek eski kültür merkezini yıktığını anımsatan Çakırözer, “Müteahhit malzemesini toplayıp gitmiş ama hesabını soran yok. Neden bitirmiyorsunuz? Madem yenisini yapmayacaktınız niye eski hizmet veren binayı yıktınız? Seyitgazililere seçimdeki tercihleri nedeniyle büyük mağduriyet yaşatmak istiyorlar” diye konuştu.

SÖZLERİN ARKASINDA DURULMALI

Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ise Kaymakamlık ve Valilik ile yapılan tüm toplantılarda hastane ihtiyacını ve yarım bırakılan kültür merkezinin durumunu dile getirdiklerini belirterek, “Maalesef bugün kadar geri dönüş yok. Her türlü engellemeye rağmen vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Tepe, iktidarın Seyitgazi için verdiği sözlerin arkasında durması gerektiğinin altını çizdi.

Etiketler
Eskişehir Hastane Seçim Yerel Seçim