CHP'li vekilden eski futbolcu Erdoğan'a amatör çağrısı

CHP’li vekil Mahmut Tanal, amatör liglerdeki maç yasağını ve futbol emekçilerinin sıkıntılarını Meclis gündemine taşıdı. Tanal, eskiden kendisi gibi futbol oynayan Erdoğan’ı geçmişini hatırlayıp genç futbolculara destek olmaya çağırdı.

CHP'li vekilden eski futbolcu Erdoğan'a amatör çağrısı

Koronavirüs arasının ardından normalleşme adımları kapsamında Süper Lig ve diğer profesyonel liglerde 2020 – 2021 sezonu başlarken, amatör lig maçları ise erteleniyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu’nun önceki haftaki toplantısında, amatör maçların Ekim ayı sonuna kadar ertelenmesi ve 2020 – 2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL), Yerel Amatör Büyükler ve Yerel Amatör Alt Yaş Grubu müsabakaları hakkında Ekim sonunda ilgili kurulların görüşleri doğrultusunda tekrar değerlendirme yapılması kararlaştırıldı.

ESKİ SPORCU CHP’Lİ VEKİL MECLİS’E TAŞIDI

Lise yıllarında sporla yakından ilgilenen, okulun atletizm, basketbol ve futbol takımlarında görev alan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, BAL Ligi ve diğer amatör liglerin profesyonel liglerden ayrı tutulmasını Meclis gündemine taşıdı.

Tanal, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, normalleşme süreci kapsamında Süper Lig, TFF 1 Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’deki maçların oynanmaya başlandığını hatırlatarak, BAL Ligi ve diğer amatör liglerdeki maçların oynanmasına izin verilmemesinin gerekçesini sordu. Tanal önergede, amatör liglerde oynayan futbolculara ve çalışanlara herhangi bir parasal yardım yapılıp yapılmadığını da sordu.

HALI SAHA AÇIK, AMATÖR MAÇ YASAK!

Amatör futbolcuların yeni sezonun başlatılmamasından kaynaklı sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP’li vekil Mahmut Tanal, BAL Ligi başta olmak üzere amatör liglerde top koşturan futbolcuların, emekçilerin 8 aydır açlığa mahkûm edildiğini söyledi.

Pandemi sürecinde profesyonel liglere her türlü tolerans tanınırken amatör liglere yönelik maç yasağının Anayasa’da vurgulanan eşitlik ilkesine aykırı olduğunu kaydeden Tanal, “Covid-19, profesyonel futbolcuyu es geçip, sadece amatör futbolcuya bulaşıyor da bizim mi haberimiz yok? Binlerce amatör futbolcu ve futbol emekçisi, 8 aydır evine ekmek götüremiyor. Halı sahalar açık ama amatör maçlar yasak. Bu ne yaman çelişki? Yasaklamayla Bal Ligi’nde top koşturan sporcuların elinden profesyonelliğe geçiş fırsatı alınıyor, önlerine engel konuluyor” dedi.

TFF COVİD-19 TESTİNİ SORUN ETMİŞ OYSA...

Devletin amatör maçların oynanması için gerekli altyapıyı hazırlaması gerektiğinin altını çizen Tanal, “Süper Lig ve diğer profesyonel liglerde sezonu başlattıysanız, BAL ligi ve diğer amatör lig sezonunu da başlatmanız gerekiyor. Tedbirler dahilinde maç oynatmak zor olmasa gerek. TFF, amatör ligleri erteleme kararına ilişkin açıklamasında, Covid-19 testlerini sorun etmiş.

İktidar temsilcilerine, Saray çalışanlarına, AKP’lilere VIP koronavirüs testi hizmeti sunuluyor, haftada birkaç defa test yapılıyor. Amatör futbolcuların test masrafı devlet tarafından karşılansa ne olur? Sosyal devlet bunu gerektirir.

Anayasamızın ‘Sporun geliştirilmesi’ başlıklı 59. maddesinde ‘Devlet, her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder. Devlet başarılı sporcuyu korur’ deniliyor. Bu pandemi sürecinde amatör futbolcuları desteklemek, Anayasanın devlete yüklediği bir görevdir” şeklinde konuştu.

GENÇLİĞİNDE AMATÖR FUTBOLCU OLAN ERDOĞAN’A ÇAĞRI!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, gençlik yıllarında amatör futbolcu olan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, pandemi sürecinde maddi sıkıntılar yaşayan amatör futbolcuların sesine kulak vermeye çağırarak, “Sayın Erdoğan da gençliğinde amatör futbol kulüplerinde top koşturdu. Amatör futbolcuların ve emekçilerin ne sıkıntılar çektiğini az çok tahmin ediyordur. Cumhurbaşkanı, bu konuyla yakından ilgilenmelidir. Sayın Erdoğan’dan ricam, eski günleri gözünün önüne getirsin.

Ben de gençliğimde, lise yıllarında futbol oynadım. O maça çıkma heyecanı nedir bilirim. Amatör liglerdeki gençlerimiz 8 aydır eve kapatıldı. Futboldan uzak kaldılar. Maddi ve manevi olarak yıprandılar. AVM’leri, eğlence mekanlarını, turistik yerleri açıyorsanız tedbirler dahilinde amatör maçlara da izin verilebilir” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Ağrı Futbol Mahmut Tanal