Binali Yıldırım'dan 'ne oldu' diye soran Erdoğan'a: Ne olsun, olan oldu

Eşi, ve kendisinin koronavirüs testi pozitif çıkan Binali Yıldırım ile Erdoğan arasına geçen telefon konuşmasını Selvi yazdı.

Binali Yıldırım'dan 'ne oldu' diye soran Erdoğan'a: Ne olsun, olan oldu

Türkiye Cumhuriyeti’nin son başbakanı ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım koronavirüse yakalandı.

Yıldırım, önceki gün Erzincan’dan Ankara’ya döndükten sonra rahatsızlık belirtilerini hissedince dün sabah Ankara Şehir Hastanesi’ne gitti.

Yıldırım çifti ile koruma ve danışmana da COVID-19 testi yapıldı. Test sonuçlarının hepsi pozitif çıktı. 64 yaşındaki Yıldırım’ın evde tedavi göreceği öğrenildi.

OLAN OLDU

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Binali Yıldırım ve eşinin testi pozitif çıktıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini ilk arayanlardan biri olduğunu yazdı. Selvi, Erdoğan ile Yıldırım arasında geçen diyaloğu da köşesinde aktardı.

Selvi'nin aktardığına göre, daha sonuçlar kamuoyuna açıklanmadan çok önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a haber verilmiş. Binali Yıldırım’ı ilk arayanlardan biri Erdoğan olmuş. Cumhurbaşkanı hem “Geçmiş olsun” demiş hem de moral vermiş. Telefonda şakalaşmışlar. Aralarında şöyle bir diyalog yaşanmış:

Erdoğan: Geçmiş olsun Binali Bey, ne oldu ya?

Yıldırım: Ne olsun, olan oldu.

Erdoğan: Hadi tekrar geçmiş olsun.

Etiketler
Binali Yıldırım Telefon