ABD Büyükelçiliği'ne saldırı davasında yeni gelişme

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne, 20 Ağustos 2018 tarihinde ateş açılmasına ilişkin yargılamanın yapıldığı davada istenen cezalar belli oldu.

ABD Büyükelçiliği'ne saldırı davasında yeni gelişme

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne, 20 Ağustos 2018 tarihinde ateş açılmasına ilişkin 3'ü tutuklu 4 sanığın yargılandığı davanın son duruşmasında tutuklu sanıklar için hapis cezası, tutuksuz sanık için ise beraat talep edildi.

Ankara 32'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Ahmet Çelikten, Osman Gündaş, Ersin Bayram ile tutuksuz sanık Talip Bora Kılıç ve avukatları katıldı.

Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, tutuklu sanıklardan Bayram'ın 'silahlı terör örgütü üyesi olma' suçundan cezalandırılmasını; ancak sanığın etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırılmasını, 'yabancı bir devlete karşı siyasal ilişkileri bozacak şekilde hasmane hareketlerde bulunma' suçundan da 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sanıklardan Gündaş hakkında örgüt üyeliğinden 15, diğer suçtan 8 yıla kadar hapis talep eden Cumhuriyet Savcusu, sanık Çelikten'in ise 'örgüte yardım etme' suçundan beraatını, diğer suçtan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Tutuksuz sanık Kılıç'ın da tüm suçlardan beraatı istendi.

Sanık ve avukatları, mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istedi. Süre isteğini kabul eden mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Etiketler
Ankara Ağustos Saldırı