SP adayı Gökçınar seçim sonuçlarını değerlendirdi

31 Mart'ta 103 bin 200 oyla üçüncü olan Saadet Partisi'nin (SP) adayı Necdet Gökçınar, 23 Haziranda da 47 bin 540 oyla yarışı üçüncü tamamladı.

SP adayı Gökçınar seçim sonuçlarını değerlendirdi

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararıyla yeniden yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuca göre CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu kazanırken, Saadet Partisi'nin (SP) adayı Necdet Gökçınar yarışı üçüncülükle bitirdi.

31 Mart'ta 103 bin 200 oyla üçüncü olan Gökçınar, 23 Haziranda da 47 bin 540 oyla yarışı üçüncü tamamladı.

Süreci T24'e değerlendiren Gökçınar, "31 Mart'tan önce 'Saadetçik'tik, terörist ilan edildik; 31 Mart'tan sonra oyuna talip olunan olduk. Saadet'in anahtar bir rol oynadığını görmüş olduk" dedi.

Gökçınar, 31 Mart öncesi ve sonrasında SP adına farklı süreçlerin işlediğini söylerken, "31 Mart'tan önce 'Saadetçik'tik, terörist ilan edildik. Medya da 2 aday varmış gibi davrandı. Bu durum Türkiye demokrasisine katkı sağlamadığı gibi, millet iradesinin sağlıklı bir şekilde tecelli etmesine de engel. 2 aday varmış gibi görünmesi sağlıklı değil" ifadelerini kullandı.

"Demokrasimizin Saadet'e ihtiyacı var"

YSK tarafından seçimlerin yenilenmesi kararı sonrası diğer partilerin SP'ye karşı duruşunda bir değişiklik olduğunu söyleyen Gökçınar, "Oyuna talip olunan olduk, Saadet'in ne kadar anahtar bir rol oynadığını da gösterdik. Tabi oyumuzdaki kayıpta yaşanan mağduriyetin etkisi var ancak bizim duruşumuz hiç değişmedi. Bundan sonra da oy oranına bakmadan aynı şeyleri söyleyeceğiz: Demokrasimizin Saadet'e ihtiyacı var" açıklamasında bulundu.

Gökçınar, Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın katıldığı ortak canlı yayını eleştirirken, "Öyle yapmayalım, biz kazanacak gibi çalıştık, adaylardan bizim davet edilmememize ilişkin bir çıkış beklerdim" dedi.

"Seçimin kazananı biziz" diyen Gökçınar, "Ayrışmaya karşı durduk, toplumdaki birleşmeyi sağladık, bu duruşumuzun oya dönüşmesi de bir gün olacak" ifadesini kullandı.

Etiketler
Saadet Partisi Seçim